Spencer

1,5 GB-os 1 colos merevlemez 70 dolláros áron

Egy longmonti székhelyű relatíve kis cég közel áll ahhoz, hogy bejelentse azon, mindössze 1 colos méretű merevlemez újdonságát, mely az IBM féle Microdrive-nál mintegy 50 százalékkal nagyobb adattároló kapacitással rendelkezik, miközben csak fele annyiba kerül, mint a Big Blue terméke.

A Cornice nevezetű cég munkatársai elmondták, hogy a közeljövőben piacra fog kerülni a cég nem kevesebb mint 1,5 GB kapacitású 1 colos merevlemeze, még pedig roppant kedvező, 70 dollár körüli áron. A Cornice fejlesztőmérnökei a vadonatúj mini winchester kifejlesztése kapcsán nem csak a nagy tároló kapacitásra helyezték a hangsúlyt, hanem emellett arra is odafigyeltek, hogy a merevlemez fogyasztása és hőtermelése a lehető legkisebb legyen.


Elemzők szerint mostanság számos gyártó foglalkozik 1 colos mobil merevlemezek fejlesztésével, azonban eddig egyetlen cégnek sem sikerült tökéletesen megoldania a különböző technológiai és anyagi nehézségeket, ennek következtében pedig jelenleg csak meglehetősen kevés ilyen eszköz van forgalomban, és irántuk ráadásul a túlzottan magas ár miatt csak kis kereslet mutatkozik. A Cornice lehet az első olyan cég, mely mind technológiai, mind anyagi szempontokból kiváló mini merevlemezzel rukkol elő a piacon.

A Cornice újdonságán mindössze négy mikrochip található, melyek közül három a Texas Instruments gyártósorain készül. A cég 1 colos merevlemeze többek közt azért lehet jelentősen olcsóbb a konkurens termékeknél, mert a lehető legkevesebb alkatrészből áll, az IBM féle 1 GB-os Microdrive pedig többek közt éppen azért olyan drága, mert a Cornice-féle merevlemeznél jelentősen több alkatrészből áll. A Cornice egyébként azt tervezi, hogy a kereskedelmi forgalomban várhatóan hamarosan megjelenő első 1 colos winchesterének utódja már csak három, annak utódja pedig már csak két mikrochipet fog tartalmazni. Különböző források tudni vélik, hogy a Cornice újdonságával rejtett módon tulajdonképpen már találkozhatott a közönség, ugyanis az idén januárban megrendezett CES szakkiállításon a Samsung Electronics bemutatott egy olyan multifunkciós digitális kamerát, melyben a Cornice első 1 colos merevlemeze teljesített szolgálatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KopaszIsten #17
    Nem értem mire jó ez. Világosítsatok fel!

    Egy flash memória (lásd pendrive-ok) kb. a nagyujjad körmének a mérete. A többi csak a foglalat, hogy meg tudd fogni. Akkor miért is jó nekem egy ilyen HDD, ami sokkal drágább, és sérülékenyebb is a mozgó alkatrészek miatt. És nyilván több kakaót is eszik és jobban melegszik. És ma már több gigás flash memóriák vannak ennek a töredékéért. Szóval nem értem én ezt kérem. Újdonságnak újdonság, csak épp nem jó semmire. Szerintem.
  • RelakS #15
    A zellen nemvéd!!!
  • Mike #9
    egyetértek
  • Mike #8
    ez igaz, de nem birja a rázkódást, ütést
  • RelakS #6
    Mondjuk már van 4GB-os CF is, bár szerintem annak az ára forintban 6jegyű:)
  • Hydro_man #5
    Hát igen jó lenne mondjuk max. 30e-ért egy sztereó rádiós, mikrofonos mp3 walkman ami több orányi jóminőség felvételt tuna készíteni
  • Benedekco #2
    MP3 lejáccóba, USB-s drivba, ilyen cuccosokba!
  • Mike at home #1
    Es ugye ez most aztan mire jo?
    Mobil cuccokba? Es ha igen, mennyire lesz uteserzekeny?