Spencer

Philips Mirror TV: tükör, monitor és TV egyben

Ez most egy televízió, egy számítógép monitora, vagy talán egy egyszerű tükör? - merül fel a kérdés az emberben, amikor meglátja a Royal Philips Electronics legfrissebb, a kereskedelmi forgalomban várhatóan már a jövőre felbukkanó újdonságát. A kérdésre adandó válasz pedig roppant egyszerű: a Philips új terméke mindhárom említett funkciót képes ellátni, vagyis segítségével éppúgy lehet televíziót nézni, mint számítógépezni, vagy éppen szépítkezni.

A holland székhelyű gyártó Mirror TV, vagyis Tükör Televízió névre keresztelt újdonsága sokkal több, mint egy egyszerű, több éves távlatban megvalósítandó vízió, hiszen mint azt már említettem, amennyiben minden jól megy, akkor a Mirror TV-t 2004-ben már bárki megvásárolhatja, sőt a Philips egyes előkelő szállodákban még ebben az évben üzembe kívánja helyezni a meglehetősen futurisztikus tükröket. A Philips vezetői nem titkoltan abban reménykednek, hogy a Mirror TV nagy népszerűségre fog szert tenni, és képes lesz az emberek mindennapi életének megváltoztatására, noha senki számára sem lehet kétséges, hogy az újszerű eszköz széleskörű elterjedése nem egy-két nap alatt várható.


A Mirror TV tulajdonképpen nem más, mint egy speciális tükör, mely mögött egy folyadékkristályos kijelző található. Amikor az LCD-t bekapcsoljuk, értelemszerűen a kijelző által megjelenített kép látható, az LCD kikapcsolt állapotában pedig úgy tűnik, mintha a Mirror TV nem lenne több egy egyszerű tükörnél, melynek segítségével maximum frizuránkat, illetve adott esetben sminkünket tudjuk megigazítani. A titok nyitja egyébként egy speciális, a Philips által nemrégiben kifejlesztett új rétegezési technológia.

A Mirror TV első változatában egy "szélesvásznú", 16:9-es képaránnyal, valamint 1280x768 pixeles felbontással rendelkező folyadékkristályos kijelző kap helyet, és a gyártó azt tervezi, hogy idővel három különböző méretben lesz kapható az újdonság. Várakozások szerint 17, 23, valamint 30 colos képátlójú Mirror TV-k kerülnek forgalomba. A legolcsóbb változat 2500 dollárba, a csúcsmodell pedig várhatóan 5500 dollárba fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PyRex #23
    Nekem olyan kellene ami tükör, meg számítógép, meg Mercedes S65 AMG egyben
  • Cat #15
    PIP már most is van, legalábbis a kép ezt mutatja
  • Flashy #13
    aaa mekkora jo lenne, allsz a tukor elott es tetszoleges szogbol megnezheted magadat :)) tobb kamera kepebol ossze lehet hozni aztan hajra egoizmus
  • zippofcy #11
    Nekem olyan asztal kell ami egyben TV es hangfal is, es akkor mar semmi mas nem kell a szobamba a szamitogepen kivul :)
  • rszicsi #7
    nemertitek, tv marad ahol van, csak most lessz tv a klozeten/furdoszobaban is ;)
  • Flashy #6
    lesz ijen PIP, fullscreen mirror, sarokba meg a TV. vagy forditva? de tenyleg nem akarok allva TVt nezni, viszont a nappalimba se kell tukor a TV helyere. legyen inkabb akvarium amikor ki van kapcsolva a TV. hangfalak amelle se passzolnak, de erdekesebb ;))
  • Cat #5
    eszméletlen nagy hülyeség

    a lakásban a tévé a szoba főhelyén van, a tükör meg az előszobában a fal mellett

    sem elhelyezésükben, sem funkciojában nem helyettesíthetők, hogy néz ki egy tükör hangfalakkal körülötte? :)
  • Bradley #3
    És ráadásul amig ő szépitkezik, te még a tévét se tudod majd nézni, mert előtte áll. :)))
  • Mixyboy #2
    Tetszett a 3. pont a hozzászólásodban :-)