Spencer

Számos kijelző újdonság a SID 2003-on

Az elmúlt napokban Baltimore-ban megrendezett Society for Information Display (SID) 2003 szakkiállításon rendkívül sok új kijelzőt mutattak be a gyártók.

A rangos rendezvény látogatói a kiállításon sétálgatva lényegében meg is feledkezhettek arról, hogy a kijelzőpiac legnagyobb bevételi forrása a személyi számítógépes piac, ugyanis a SID 2003-on érdekes módon háttérbe szorultak a PC-s kijelzők, és sokkal inkább a fogyasztói elektronikus képmegjelenítő megoldások voltak fókuszban.

Notebookokhoz, illetve asztali számítógépekhez szánt monitor újdonságokkal csak elvétve lehetett találkozni, ezzel szemben óriási képátlójú LCD (Liquid Crystal Display), PDP (Plasma Display Panel), illetve LCOS (Liquid Crystal on Silicon) technológiájú újgenerációs televíziókból rengeteget lehetett látni a kiállításon. Ez már csak annak ismeretében is érdekes, hogy miközben a nagyobb méretű TFT LCD-k 46 százalékát hordozható számítógépek, 47 százalékát pedig asztali számítógépek esetében használják fel, addig ugyanezen kijelzőknek csak mintegy két százaléka kerül televíziós készülékekbe. Szakértők szerint a SID 2003 előrevetíti, hogy az újgenerációs kijelző technológiák hamarosan nagy népszerűségre tesznek majd szert a televíziós piacon.

Az iSuppli piackutató cég szerint 2007-ben már nem kevesebb mint 29 millió, folyadékkristályos kijelzővel szerelt televízós készüléket fognak eladni, ami rendkívül dinamikus növekedést jelent ahhoz képest, hogy a tavalyi esztendőben még csak mintegy 1,4 millió darab ilyen újgenerációs televízió került forgalomba. Említésre méltó, hogy az LCD televíziók piacán rövid időn belül sokkal nagyobb nyereségre lehet számítani, mint a notebook, illetve asztali PC kijelzők piacán, így pedig már érthetővé válik, hogy az idei SID kiállításon miért az újgenerációs TV-k voltak a középpontban.

A Sharp a SID 2003-on mutatta be eddigi legnagyobb, 37 colos képátlójú LCD televízióját, mely a cég által kifejlesztett ASV (Advanced Super View) technológiára épül, és 3,15 millió képponttal, valamint mindössze 15 milliszekundumos válaszidővel rendelkezik. Ugyancsak most debütált az LG.Philips eddigi legnagyobb, 52 colos képátlójú LCD televíziója, mely még a Sharp újdonságáénál is jobb, konkrétan 12 milliszekundumos válaszidővel rendelkezik. A végére maradt a csattanó: a Samsung most debütált 54 colos LCD televízió válaszideje 6, azaz hat milliszekundum.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!