Franczy

Jövő héten mutatkozik be a Samsung 54 colos LCD-je

A Las Vegas-ban a jövő héten kezdődő CES (Consumer Electronics Show) szakkiállítás keretein belül a Samsung Electronics Company várhatóan kiállít majd egy 54 colos képátlóval rendelkező, szélesvásznú, nagy felbontású LCD (Liquid Crystal Display) kijelző prototípust.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a dél-koreai gyártó ezen kijelző újdonságának mikor kezdődik meg a sorozatgyártása, az azonban biztos, hogy mindeddig egyetlen más gyártó sem készített ilyen nagy méretű TFT (Thin Film Transistor) LCD kijelzőt. A cég szóvivője az üggyel kapcsolatban egyébként elmondta, hogy a Samsung CES-en megtalálható kiállítási standján nemcsak maga a nagy méretű kijelző, hanem a rá épülő monitor is megtekinthető lesz.

A Samsung Electronics által eddig közölt információkból kiderül, hogy az 54 colos LCD kijelző prototípus maximális felbontása 1920 x 1080 pixel, azonban emellett az általa támogatott alacsonyabb, 720, illetve 525 soros felbontásokban is kiváló minőségű képet biztosít. A kijelző kontrasztaránya 800:1, az általa megjelenített képeket pedig 170 fokban lehet látni.

A minden korábbinál nagyobb képátlójú, 54 colos TFT LCD kijelző fejlesztési munkálatainak megkezdéséről először nem sokkal azt követően lehetett hallani, hogy a Samsung Electronics a közelmúltban bemutatott egy olyan televízió prototípust, melyben egy 46 colos képátlójú LCD kijelző teljesített szolgálatot. Akkoriban ez volt a legnagyobb TFT LCD kijelző, azonban az azóta eltelt időben egy másik dél-koreai székhelyű cég, az LG Philips LCD Company lerántotta a leplet egy 52 colos képátlóval rendelkező nagyfelbontású LCD kijelzőről. A Samsung Electronics természetesen mindezt nem hagyhatja szó nélkül, éppen ezért kerül sor már a jövő héten az 54 colos LCD kijelző bemutatására.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy bár a 46, 52, illetve 54 colos képátlójú LCD kijelzők bemutatása között viszonylag rövid idő telt el, ebben a piaci szegmensben a következő méretnövekedésre elég sokat kell majd várnunk, ugyanis egyelőre még a legfejlettebb technológiák révén sem lehet 54 colosnál nagyobb TFT LCD-t gyártani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tumor #16
    Ott a pont !!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • braindance #14
    Hmm, el tudnék képzelni egy szitut amikor milliomos apuka arra jön be, hogy az áldott kölköcskéje finoman a jobb felső sarokba illesztette a bőrt egy meccsközvetítés alatt.

    Meglepő és mulatságos lenne látni ahogy épp megfárad egy ilyen kis kütyü.
  • Gabest #13
    "Jónapot kívánok, a Samsung 54 colos LCD-je vagyok"

    Csak próbálom elképzelni a bemutatkozást :)
  • Laalee #9
    tsotso te meg hova akarsz hizni? :D
  • CSOCSO #8
    ha lotton nyertem volna sem ilyet vennék hanem a legjobb kivetítőt...amit még világosban is simán lehet élvezni és vagy 2-3 méteresre kihízhatom ....
  • Munch #4
    :D
  • Munch #2
    Pfhúúú bakkeeeer...
    MÉNEM NYERTEM MEG MOST A LOTTÓ ÖTÖST
    ISTENEM!!!!!!???????????????!!!!!
  • Csudri #1
    Lesz vagy 6-7 milla!