JohnnyCage

Ultragyors, 17 colos LCD monitor a Viewsonic-tól

Az LCD és CRT monitorok, LCD kijelzők, valamint egyéb PC-s perifériák gyártásával foglalkozó Viewsonic hétfőn egy olyan, új LCD monitort jelentett be, amely riválisainál jóval gyorsabb megjelenítést ígér.

A Viewsonic a jelek szerint szembeszállt az LCD monitorok egyik legnagyobb hátrányával, az alacsony képfrissítési sebességgel. A hétfőn bejelentett, 17 colos képátlójú, VG170m típusjelzésű folyadékkristályos monitor a társaság közleménye szerint 16 ms frissítési idővel rendelkezik, amely másodpercenként 62,5 képváltást jelent. A hagyományos LCD monitorok ehhez képest 25 - 50 ms-os frissítési időtartamra képesek, amely a gyorsan mozgó, illetve gyorsan változó képek megjelenítése esetén komoly minőségromlást, egyfajta "fénycsóva"-szerű hatást eredményez.


Az új Viewsonic VG170m multimédiás kialakítású: A készülék két integrált hangszóróval, valamint egy digitális televíziójel vételére alkalmas videó processzorral is rendelkezik. Az LCD monitor így egy DVD lejátszóra, játékkonzolra, videóra, vagy videókamerára kötve akár televízióként is használható.

A 90 fokos szögtartományon belül változtatható dőlésű tartóval rendelkező monitor képminőségét az AutoTune FM technológia hangolja tökéletesre. A készülék legnagyobb felbontása 1280 x 1024 képpont, fényereje pedig 280 cd/m2. A vízszintes és függőleges irányban is 140 fokos szögtartományból látható kép 450:1 kontrasztarányt ígér a felhasználónak.

A 415 mm x 403 mm x 229 mm-es készülék a Viewsonic szerint hamarosan megjelenik a piacon. Ajánlott végfelhasználói ára három év teljeskörű garanciával 599 euró (~ 140 ezer forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #36
    link
    nezzetek meg ezen cikk masodik oldalan levo viewsonoc lcd kepen a madarakat.... nem ismerosek valahonnan? :]]]]]] akkor ez ilyen vs-imazsize?
  • tomcs #33
    inkabb mondjuk azt hogy kb megfelel 1 19 colos crt meretenek...
  • vax #30
    Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a TFT monitorok használati útmutatóját. Pl.: egy hp 18 colos monitor esetén 1280*1024-es felbontásban vastag beűvel szedve emeli ki a használatot 60 Hz-el. Maga a monitor engedi és megjeleniti a 70 és a 72 Hz-et ennél a felbontásnál. De tapasztalatból mondom nincsen hatása. Aki teheti és nem az 500 fps-ek vakitják el és megelégszik a 60-al minél előbb cserélje le CRT monitorját TFT-re ha az egyik legfontosabb érzék szervének a szemének jót akar. Főleg ha sokat használja a számitógépét. (60 fps-ig még érezhető a változás játékoknál. Erre talán maga a pénzes játékgépek a legjellemzőbbek. Azok 60fps alatt egyikse megy. Ez a standard. Ennél magasabb értéknek már viszont sok értelme sincs. Érzékelhetetlen. Talán egy szitakötönek igen.)
  • zer0 #20
    [HUN]Ten:

    Ha egy allokepet nezunk 30Hz-en majd 100Hz-en akkor tenyleg nehez eszrevenni a kulonbseget. De ha a kep folyamatosan valtozik (pl Quake3) es a kepfrissites kevesebb mint amennyit a jatek eloallit es raadasul nincs szinkronban akkor eles toresek keletkeznek a kepben. Ezt mar eszre lehet venni.

    A 25Hz nem azt jelenti, hogy e folott nem lehet erzekelni a nagyobb kepfrissitest, hanem 25Hz folott mar biztosan nem lehet kulonvalasztani az allokepeket egymastol.
  • reszcsi #19
    Filmnél is lehet, engem néha kimondottan zavar a TV alacsony frame száma. Egyébként egész jó áron kezdenek futni az értelmes 17"-os moncsik, jövőre szerintem sokan el fogjuk adni a CRT-ket ...
    Én már dolgoztam LCD-n, gyerekek, ég és föld. Ha nem csak napi fél órára ülsz le elé mocsok módon meghálálja a szemed.
  • Efreet #18
    rengeteg fontos dolog... a lényeget nem tudom: MI AZ A JÁTÉK A KÉPEN??? :o)))
  • Munch #14
    Wow, kérek egy ilyet karácsonyra. :DD
  • JHetfield #12
    vagom, de legalabb beindult a forum:]
  • tomcs #11
    hulye vodanet.. megint ketszer kuldtem el :(
  • tomcs #10
    tudod mi az az lcd?

    vagy megin beragadt az agyad helyere hogy 100hz a jo oszt kesz?... :]]]] nem azert kell crt-n 80hz folott mert 80 kepet kell latnod masodpercenkent hanem azert mert fluoreszkalo reteg van az uvegen es az elhalvanyul, azert kell mindig frissiteni. na ez allokepnel is jelent egy bizonyos villodzast. ez lcd-nel nincs, az allokep az tenyleg ugy marad amig nem kell valtoznia. szoval ez a 60 kep/sec tokeletesen jo ugyanis ha 30 felett meg mindig allokepek sorozatat latod es nem mozgokepet akkor orvosi kulonlegesseg vagy ha ugyanez 60nal akkor meg megyek szolok a nasa-nak hogy jottel a k-paxrol