Spencer

Új ViewSonic LCD monitorok

A kiváló minőségű monitorairól ismert ViewSonic cég munkatársai egy olyan új LCD monitor termékcsaládot jelentettek be, mely termékcsalád tagjai elsősorban roppant helytakarékos kialakításukról, illetve állítható magasságukról ismerszenek meg.

A most debütált VP ThinEdge Series típusjelzésű folyadékkristályos kijelzők közül a legkisebb és egyben természetesen legolcsóbb modell 17 colos, a csúcsmodell pedig 21,3 colos képátlóval rendelkezik. A minden korábbinál vékonyabb keretű, nagy felbontású új LCD monitorokat a gyártó elsősorban a grafikus tervezőknek, az üzletembereknek, valamint a videoszerkesztőknek szánja.

A ViewSonic munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy például a 17 colos képátlóval rendelkező, belépőszintű VP ThinEdge modell LCD kijelzője körül mindössze 17 milliméter vastag a műanyag borítás, ami ezen új modelleket kiválóan alkalmassá teszi az olyan munkahelyeken történő alkalmazásra, ahol egy-egy íróasztalon egymás mellett több ilyen monitorra van szükség. Ezenkívül említésre méltó, hogy mindegyik új LCD monitor magassága állítható, még pedig egy több mint tíz centiméteres tartományban, így mind az alacsonyabb, mind a magasabb felhasználók tökéletes körülmények között használhatják őket.

A LCD monitorok gyártásával foglalkozó cégek között mostanság egyre nagyobb divat a folyadékkristályos kijelzők körül található műanyag keret méretének a csökkentése, melyre jó példa, hogy a most bemutatkozott ViewSonic modellekhez hasonló monitorral jelentkezett nemrégiben az IBM is. Az IBM ezen 20,1 colos képátlójú új ThinkVision monitora ugyancsak rendelkezik magasságállítási lehetőséggel, és tudni lehet, hogy az IBM a konkurens gyártókhoz hasonlóan az egész termékskálájában be szeretné vezetni mind a vékony keretet, mind a magasságállítást.


A View most bemutatott VP ThinEdge típusjelzésű LCD monitorai közül elsőként a VP171b, illetve VP191b típusjelzésű 17, illetve 19 colos változatok jelennek meg a piacon. A kisebbik modell 599 dollárba fog kerülni, a nagyobbik ViewSonic újdonságért pedig majd 849 dollárt kell fizetnünk. Ezt követően várhatóan májusban jelennek meg a piacon a 18,1, 20, valamint 21,1 colos képátlójú modellek, rendre 699, 1399, illetve 1599 dolláron áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!