Spencer

Komoly gondokat okoz a tintapatron-hamisítás

A legfrissebb híradások szerint a nyomtatókba szánt tintapatronokat és tonereket már legalább olyan nagy számban hamisítják, mint például a Nike cipőket, vagy például a márkásabb karórákat.

A nyomtatópiac vezető cégei között jegyzett Canon, Epson és Lexmark számára egyre nagyobb károkat okoznak a piacon nagy számban jelenlévő hamisított nyomtató kellékek, de rajtuk kívül még számos nyomtatóipari cég küzd hasonló problémákkal.

A vezető nyomtató és tintapatron gyártó cégeket magába tömörítő Imaging Supplies Coalition nevezetű szervezet szerint az Egyesült Államokban eladott tintapatronok közül minden huszadik rossz minőségű hamisítvány, melyeket egyébként véletlenül sem szabad összekeverni az általában megfelelő minőségű, utángyártott és teljesen legális tintapatronokkal. Az Imaging Supplies Coalition vezetőinek elmondása szerint a hamisított tintapatronok immár sajnos nem csak a feketepiacon tűnnek fel, hanem éppúgy megtalálhatók a nagykereskedések és áruházak polcain, mint az internetes boltokban.

A hamisított termékek külsőre sokszor olyannyira hasonlítanak az eredetiekre, hogy még maguk a kereskedők sem tudják megállapítani, hogy adott esetben eredeti, vagy esetleg hamisított termékről van szó, és akkor a gyanútlan vásárlókról még nem is beszéltünk. Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy tintapatron- és tonerhamisítás nem csak az Egyesült Államokban okoz komoly gondokat, hanem a világ számos más részén is. Jelenleg Mexikóban és a Közel-Keleten a legrosszabb a helyzet, ezekben a régiókban ugyanis több mint 50 százalékos a hamisított termékek piaci részesedése.

Az Imaging Supplies Coalition adatai szerint a hamisítok az elmúlt esztendőben legalább kétmilliárd dolláros kárt okoztak a nyomtatóiparnak, de ami ennél is rosszabb, egyes források szerint a hamisított nyomtató kellékekből származó bevételek egy része terrorszervezetek bankszámláján köt ki. A hamis tintapatronokkal természetesen a vásárlók sem járnak jól, hiszen az eredeti termékeknek megfelelő áron olyan patronokhoz jutnak, melyek csak gyenge minőségű nyomtatást tesznek lehetővé, ráadásul ezek a patronok sok esetben rövid idő után folyni kezdenek, és élettartamuk is rendkívül rövid.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!