SG.hu

Egyre kevesebbet nyomtatnak az emberek

Az emberek egyre kevesebb oldalt nyomtatnak otthon és az irodában is. A HP vezérigazgatója közölte, hogy a nyomtatott oldalak száma 20%-kal csökkent a világjárvány óta, és az ügyfelek egyre tovább használják hardvereszközeiket.

A Bernstein 40. éves stratégiai döntési konferenciáján a HP főnöke, Enrique Lores a nyomtatási részlegre nehezedő nyomásra panaszkodva elmondta, hogy a nyomtatott oldalak száma ötödével csökkent. "Az irodákban egyértelműen kevesebb oldalt nyomtatnak, mint a világjárvány előtt” - mondta a technológiai befektetőknek."És ezt valóban az hajtja, amit mi hibrid munkának nevezünk. Kevesebb ember van benn az irodákban, és ez csökkentette az oldalak mennyiségét. A világjárvány előtt a nyomtatás 20 százalékos csökkenésére számítottunk, és ezek a számok beigazolódtak, most valóban itt tartunk. A számok meglehetősen stabilak, ami azt jelenti, hogy valószínűleg mivel lassan egyre több ember tér vissza, a nyomtatott oldalak száma megmarad."

Ami az otthon nyomtató felhasználókat illeti, „a világjárvány idején a kinyomtatott oldalak száma megugrott, azóta pedig csökken” - tette hozzá Lores. A mennyiségek azonban nem váratlanok, mondta. Az ipari ügyfélkört „az elmúlt két-három évben a befektetések csökkentése érintette”, de a fellendülés már látszik: ezek az ügyfelek most már több címkét és csomagolást állítanak elő. A HP nyilvánvalóan nem ösztönözheti az ügyfeleit arra, hogy többet nyomtassanak, már csak az ezzel járó pénzügyi és környezetvédelmi költségek miatt sem. Az elmúlt négy és fél évben a gyártó mégis úgy próbálta maximalizálni a kellékanyag-bevételeket és ezáltal a nyereséget, hogy egyre több ügyfelet kényszerített előfizetésre és tintával előre feltöltött nyomtatók megvásárlására.

Kikerülhetetlen tény, hogy a HP nyomtatóhardverekből származó bevételei kilenc egymást követő negyedévben visszaestek, és ez kihat a kellékanyagok értékesítésére, amely négy egymást követő negyedévben zsugorodott. Lores elmondta, hogy a HP becslései szerint a nyomtatóhardver-értékesítés továbbra is enyhe csökkenést mutat, és ezen az sem segít, hogy az ügyfelek tovább használják eszközeiket. "Azt kezdjük tapasztalni, hogy a hardvereladások csökkenésével párhuzamosan a nyomtatók élettartama is meghosszabbodik. Próbáljuk pontosan számszerűsíteni, hogy ez mennyire van így.” - mondta a hallgatóságnak.

A HP és a befektetői közösség számára pozitívum, hogy a HP kevesebb időt fordít a kevésbé jövedelmező ügyfelekkel való foglalkozásra és egészséges részesedéssel rendelkezik a kellékanyagok piacán. "Az egyik mérőszám, amit megosztottunk, hogy a HP+ nagy tinta és nagy toner kombinációja a szállításaink körülbelül 50 százalékát teszi ki. Folyamatosan növeltük az előfizetők számát és az általunk kínált előfizetések mennyiségét. Most már több mint 13 millió előfizetőnk van." Érdekesség, hogy a társaság a tintaárak inflációjára számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dodo55 #4
    "Mar 30 ezer forint korul van egy japan lezernyomtato."

    Nem tudom te melyik japán társaságra gondolsz, de nekem a testvéreké bevált eddig nagyon (6 éve megy még mindig a gyári tonerrel, pedig az otthoni átlagnál többet, havi 4-6 oldalt nyomtatok). Illetve a cégnél pár éve vannak ágyúsok, az egyik színes is, azokkal sem volt még gond nagyon. A mélylevegős tüsszögés viszont emlékeim szerint tintasugarasoknál kifejezetten híres a fasiszta tintapatronpolitikájukról.
  • kvp #3
    "Olyan nyomtatot kene gyartaniuk, ami felrobban kb 500 nyomtatas utan,"

    Most se azert hosszabbodik az elettartalmuk, mert tenylegesen tobbet birnak, hanem ha kevesebbet nyomtatnak, akkor kesobb eri el a belso szamlalo azt az erteket, amikor a keszulek teglazza magat. Ez csak egy szamlalo, amit a nyomtatott oldalak es a bekapcsolasi ciklusok szama hataroz meg.

    A nyilatkozo ket dolgot mondott. Egyreszt at fognak allni a tonkremeneteli szamlalo helyett az elso bekapcsolas datumahoz kepest nezett elettartalomra, tehat ha hasznalja valaki ha nem, a nyomtato adott ido vagy adott bekapcsolas vagy adott oldalszam utan fog "tonkremenni", amelyiket eloszor eri el.

    A masik az elofizeteses nyomtato szolgaltatas, ahol aktivalas utan mar nem lehet lemondani, tehat ha egyszer elofizet valaki a tinta utantolto szolgaltatasra, akkor ha lemondja vagy nem tartja online a nyomtatot, akkor hasznalhatatlanna valik a keszulek. Ez a cegnek egy fix beveteli forras, akkor is ha valojaban mar senki nem hasznalja a nyomtatoikat, csak az elofizetesek ketyegnek. Az, hogy a beveteleik felet ez adja azt jelenti, hogy a tenyleges keszulek es tintapatron eladasok mar kisebbek mint a passziv bevetelforrasuk. A bevetelcsokkenes abbol adodik, hogy egyre tobb ember nem potolja a "tonkremeno" (lejaro) keszuleket, mert minek.

    "Megjegyzem ha jól tudom hiába nem olcsó de a lézeres nyomtatók nem csak egyenletesebben, gyorsabban nyomtatnak de gazdaságosabbak is."

    Mar 30 ezer forint korul van egy japan lezernyomtato. 24 eves technologia, csak fekete feher, nem tud a papir legszeleig nyomtatni, de nem kell hozza online kapcsolat, meg nagyon semmi es a toner vizallo. Az egyetlen ok amiert letezik az, hogy japanban meg csak most vezetik ki a floppy lemezeket is es nagyon szinte minden uzleti es hivatali folyamat kizarolag papiron megy, igy kellenek az otthoni hivatalos dokumentum nyomtatok. Ez azert ott is meg fog valtozni es akkor mar eleg nehez lesz megfizetheto otthoni lezernyomtatot venni.

    A tintasugarasok igazabol csak a fotonyomtatasban jobbak mint a lezerek es a hp otthoni piaci szegmenset joreszt a kombinalt nyomtato/scanner gepek adtak. Ahogy az emberek nem potoljak a pc-juket ha tonkremegy, ugy nem potoljak a nyomtatojukat se, igy az otthoni pc szegmenssel egyutt szunik meg az otthoni nyomtatok piaca is. A mobiltelefon kamera/kijelzo kombinacioja a legtobb ember szamara gyakorlatilag kivaltotta az otthoni pc, monitor, scanner, nyomtato osszallitast.
  • csicso82 #2
    Na igen, eddig is találtak ki gyomorforgató dolgokat, hogy szivatni tudják a népet.
    Megjegyzem ha jól tudom hiába nem olcsó de a lézeres nyomtatók nem csak egyenletesebben, gyorsabban nyomtatnak de gazdaságosabbak is. A toner nem folyadékot tartalmaz ami kiszáradhat stb. hanem ha jól tudom festékport amit a lézer fény éget a papírra tehát ilyen értelemben tartósabb.
  • duke #1
    "a nyomtatók élettartama is meghosszabbodik"


    Olyan nyomtatot kene gyartaniuk, ami felrobban kb 500 nyomtatas utan, es akkor tuti nem lesz ugyeskedes a szoftverrel meg a tonerrel, hogy trovabb hasznalhassak.