Spencer

Bill Gates újabb víziói

A Microsoft munkatársai olyan új Windows operációs rendszerek fejlesztésén munkálkodnak, melyek minden korábbinál szorosabb együttműködésre lesznek képesek a telefonnal, illetve egyéb telekommunikációs eszközökkel.

Minderről Bill Gates, a szoftvercég elnöke beszélt a most megrendezett WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference) rendezvényen tartott előadásában. Gates elmondta, hogy a közeljövőben érkező legújabb Windows szoftverek alkalmasak lesznek a telefonhívások személyi számítógépeken történő kezelésére, valamint arra, hogy a hívófelek által hagyott hangüzeneteket karakterekké konvertálják át, így azok akár elektronikus levélben is továbbíthatóak lesznek. Gates szerint a felhasználóknak természetesen arra is lehetőségük lesz, hogy karakteres üzeneteken kívül a teljes hanganyagot postázzák el a megadott címekre.


"Az új operációs rendszereink rengeteget fognak fejlődni a valós időben történő kommunikáció területén. Véleményem szerint senki sem mondhatja, hogy nem a személyi számítógépek jelentenék a legmegfelelőbb platformot az új alkalmazások számára" - nyilatkozta Gates, majd hozzátette, hogy a PC-s és telefonos technológiák összeházasításával a felhasználóknak minden eddiginél könnyebb lesz a dolguk a telekommunikáció területén. A Microsoft első embere legújabb vízióját a gyakorlatban is megpróbálta bemutatni, így használatba vette a most bejelentett úgynevezett Athens PC első prototípusainak egyikét. Megmutatta, hogy a hívófelekhez a mobiltelefonok esetében megismert módon grafikákat, vagy akár fényképeket lehet hozzárendelni, így a bejövő hívást követően azonnal vizuális módon értesülhetünk a hívófél kilétéről. Gates ezenkívül demonstrálta a már említett új elektronikus levelezési szolgáltatásokat, valamint bemutatta, hogy a számítógép segítségével milyen egyszerűen lehet nyilvántartani a bejövő és kimenő hívásokat.

A Microsoft elnöke kifejtette azon véleményét, hogy a PC-k a jövőben nemcsak telekommunikációs segédeszközök, hanem egyben otthoni szórakoztató központok is lesznek egyben, ennek megfelelően pedig egyre nagyobb teljesítménnyel és egyre szélesebb szolgáltatási körrel fognak rendelkezni. Gates szerint 2005-ben már nem lesznek ritkák a piacon az 500 GB-os merevlemezzel szerelt személyi számítógépek, 2007-ben pedig várhatóan megérkeznek az első 1 TB-os winchesterrel szerelt PC-k.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #20
    Valójában 137GB-os a határ, de olyan wincsit nem árulnak :P Nemrég még 28 bites címzést használtak ATA-n, amit valahogy 48-ra tornáztak, de ehhez oprendszer és bios frissítés is kell hogy működjön.
  • aliens #17
    szomorú hogy, ennyi primitív ember van MO-on...
  • Cat #16
    egy konferencia nyitóbeszédei általában nem szoktak szolni konkrétumokrol :)
  • Mike #12
    milyen 120Gb-os határ?
  • Mike #11
    ez a cikk nem szólt semmiről

  • Gabest #7
    Viszont a mai legnagyobb wincsik is már elég régóta kinn vannak, hogy elterjedtek legyenek. 40-80gb talán átlagosnak mondtható, főleg ha azt nézzük milyen olcsó és hogy kisebbet már nem is nagyon érdemes venni. Persze lehetne mondani hogy ott az a 120GB-os határ, de akkor miért nem terjed a SATA jobban? Ha nincs rá igény, akkor meg miről beszél BG? Lehet hogy akkorra készülnek el egy minimum 500GB-ot igénylő windows-zal?
  • Gabest #4
    1TB csak 2007-re? Ennyire nincs most a horizonton semmi új technológia?
  • Benedekco #2
    Bill sux