Spencer

Az Intel kijavította a hibát - megjelent az új Pentium 4 chip

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Intel eredeti tervei szerint a múlt hét hétfőn jelentette volna be legújabb Pentium 4-es processzorát, valamint a hozzávaló új alaplapi chipkészletet, azonban ekkor végül is csak a chipset bemutatkozására került sor.

A világ legnagyobb chipgyártó cégének munkatársai a múlt hét elején még meglehetősen szűkszavúan nyilatkoztak, és csak annyit árultak el, hogy a jelentős mértékben megnövelt rendszerbusz-frekvenciájú új Pentium 4-es chip azért nem jelenhetett meg időben, mert a tesztelés egyik utolsó fázisában kisebb hibára bukkantak a mérnökök.

Az Intel képviselői most hétfőn már arról számoltak be, hogy az új Pentium 4-es processzorok kapcsán váratlanul felmerült problémát sikerült orvosolni, így az ezen új chipekre épülő asztali számítógépek napokon belül lényegében az összes nagyobb számítógép gyártó cégnél kaphatóak lesznek. A chipgyártó munkatársai immár némileg közlékenyebbnek bizonyultak az esettel kapcsolatban, így elmondták, hogy a hibát egy módosított BIOS (Basic Input/Output System) szoftverrel sikerült orvosolni, noha az továbbra sem teljesen világos, hogy a problémát egész pontosan mi okozta.


Lényeg a lényeg: az Intel kijavította a hibát, így néhány napos késést követően végre megjelenhetnek a kereskedelmi forgalomban az eddigi 533 MHz-es helyett 800 MHz-es rendszerbusz frekvenciával rendelkező legújabb Pentium 4 processzorok. A kereken 3 GHz-es működési frekvenciájú, első 800 MHz-es rendszerbuszú Intel processzorok 417 dollárba kerülnek, természetesen nagy tételben.

A Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű vállalatnál természetesen ezen újdonság debütálását követően sem áll le az élet, így például tudni lehet, hogy az Intel várhatóan néhány héten belül sort fog keríteni a minden eddiginél nagyobb számítási teljesítményű, 3,2 GHz-es frekvencián ketyegő új Pentium 4 chip bemutatására. Természetesen utóbbi processzor is 800 MHz-es rendszerbusz frekvenciával fog rendelkezni. A múlt héten bejelentett, korábban Canterwood fejlesztési kódnevet viselt alaplapi chipkészlet pedig hamarosan társat kap maga mellé, a Springdale kódnevű chipset "személyében".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Benedekco #25
    Na mostan azvanugye hogya mostani gázárak, távfűtés árak mellett az AMD professzora(tökmind1 hogy melyik, a lényeg hogy fűcsön) nagyon baró dolog, úgy lenyomja a gázszámlát mint állat! A télen megállás nélkül üzemelt(AMD-m van) és a szobámban 20fok volt a tesóméba meg 15, HÖHÖ. Asszem 1 rohatt prof nem attol lesz trágya hogy melegszik hanem attól ha megszűnik a hűtés és a védelem hiánya miatt pár perc alatt eldurran! Namostan ha nem akarsz füstölt proci gazda lenni akkor nem a kínaipiacon kell coolert venni hanem 1 normál számtekboltban normál áron! Én úgy gondolom, hogy az Intel egy szemét gazember banda! Az AMD nem különb csak az AMD-né vannak emberek akik értenek a processzor gyártásához és ezért jobb procikat gyártanak az ínytejnél. Ez a BUG is 1 vicc de inkább a megoldással van a problem szar a proci kikerüljük szoftveresen(BIOS)! BÉNA BANDA
    Aki most vesz gépet annak ajánlom figyelmébe az olcsó MSI alaplapokat az olcsó AthlonXP-k hez, az Intel elkerülendő!

    asszem most m1ek és fűtöm tovább a lakást valami fasza kis proci pörgetős teszttel
  • bubernyak #18
    már megint mást sem olvasok, csak hogy az AMD az überállat. a cikkben nem hiszem hogy erről szó esett volna.ha valaki hozzászól akkor miért nem a témáról? pl én arra lennék kiváncsi, ha kijön a prescott az új tokozással akkor megint új chipsettek jönnek-e, vagy az alaplapgyártók variálják majd a Canterwood-t, valamint a Springdale-t ahhoz a tokozáshoz?
  • Mixyboy #16
    A masik dolog: Nem ertem meg, hogy egyesek miert lovagolnak azon, hogy AMD jobban melegszik???
    A suliban ugyanolyan gepek vannak, ket meretre tokeletesen egyforma terem, egyikben LG Flatron (a tipusat pontosan nem tudom, asszem 795, a lenyeg, hogy majd a legjobb), a masik teremben SyncMasterek! Az LG sokkal jobban melegszik, a terem is melegebb, ÉS?!
    Intel is megkozelitette AMD teljesitmenyfelvetelben, de egyesek nem gondolnak bele, vagy meg nem is lattak valodi CPU-t hutoborda nelkul, hogy AMD-nel a felulet ami atadja a hőt az picit nagyobb 1 cm2-nél! (ezidaig)
    Intelnél a teljes felület fém volt, ott könnyebben tudja hűteni a borda+venti!!!
    Szóval nagyon menőnek tartom azokat akik ide beirogatnak sittysutty, lakasfűtés, meg tojásfőzés dolgokat...
  • Mixyboy #15
    Egy masik lapon is volt egy nagy vita az Xbitlabs oldalan lekozlolt cikkel kapcsolatban!
    Jo, jo, nagyon hamar le akart kozolni vmit! Igaz, hogy tobbnyire 32bites szoftverek lesznek majd rajd - egy darabig - de akkor is igazan tesztelhettek volna egy 64 bites OS-en is!
    Es meg talan annyi megjegyzes: Ez az AMD leggyengebb procija, ennel lesz sokkal erosebb is, es minden driver, es alaplap (legalabbis a vegso, kereskedelmi valtozat) majd csak szeptemberben fog megjelenni!!! A driverekrol meg tudnotok kell: Az osszes meghajto beta volt! Ez egy elkapkodott cikk, melynek celja mindossze az onreklam volt az Xbit Labs reszerol, és nem egy valos teszt! (Mondom, nem is tezsteltek 64 biten egy 64 bites CPU-t? Milyen dolog ez!!!!)
  • Gabest #12
    Nemsokára hyperthreading lesz minden p4-ben, ez pedig inkább hasznos otthonra (na azért nem sokkal), mint a 4 gigánál több ram használata. A legjobb lenne ezt a két dolgot egy processzorban látni.
  • Pheel #7
    Úgy várod, mint valami csodafegyvert, pedig valószínűleg éppen csak arra lesz elég, hogy tartsa a lépést...
  • Kojiro at work #3
    Én is biztos vagyok benne, hogy kijavította a hibát.
  • versio #2
    yo szar!