Spencer

Hétfőn érkezik az Intel legújabb Pentium 4 processzora

Az Intel bejelentette, hogy jövő hét hétfőn kerül sor a cég első, immár nem 533 MHz-es, hanem 800 MHz-es (Quad Pumped Bus) rendszerbusz frekvenciával rendelkező új Pentium 4 processzorának a bemutatására, mellyel egy időben a chipgyártó a korábban Canterwood fejlesztési kódnevet viselt vadonatúj alaplapi chipkészletet, az i875-öt is be fogja jelenteni.

A világ legnagyobb chipgyártójaként nyilvántartott Intel a korábbi információkkal ellentétben ezúttal nem két, hanem csak egy új Pentium 4-es processzort fog bejelenteni, mely egyébként működési frekvenciáját tekintve némileg el fog maradni az eddigi csúcsmodelltől. Míg a jelenlegi csúcs Pentium 4 processzor 3,06 GHz-es frekvencián ketyeg, addig az új jövevény működési frekvenciája kereken 3 GHz lesz, ez azonban nem jelenti azt, hogy az Intel újdonsága kisebb teljesítményre lesz képes, mint elődje, ugyanis az 533 MHz-ről 800 MHz-re emelt rendszerbusz frekvencia minden bizonnyal megteszi majd áldásos hatását. Az Intel tervei szerint egyébként a jelenleg forgalomban lévő 400, illetve 533 MHz-es rendszerbuszú Pentium 4-es chipeket viszonylag rövid időn belül ki fogják majd szorítani az új modellek, melyek már 800 MHz-es QPB-vel fognak rendelkezni. Az Intel az elkövetkező hónapokban várhatóan több 800 MHz-es rendszerbusz frekvenciájú új Pentium 4-es processzort is be fog jelenteni.

Az új Pentium 4-es processzorral egy időben bemutatkozó, korábban Canterwood névre hallgató i875-ös lesz az első olyan Intel-féle alaplapi chipkészlet, mely hivatalosan támogatja a 800 MHz-es rendszerbusz frekvenciát. Az i875 egyébként elsősorban a kétcsatornás DDR400-as memóriakontrolleréről, AGP 8x-os kompatibilitásáról, valamint integrált Serial ATA kontrolleréről ismerszik meg. Mint ismeretes, az i875 rövid időn belül társra fog találni, még pedig a Springdale fejlesztési kódnevű, i865 típusjelzésű chipset "személyében", melyet az Intel elsősorban a középkategóriás asztali számítógépek piacára pozícionál. Az i865 bemutatkozásával egy időben várható egyébként az alacsonyabb frekvenciájú (2,4-2,8 GHz), 800 MHz-es QPB-vel rendelkező Pentium 4-es processzorok megjelenése is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #8
    Pont most jönnek a 3.2-es illetve 3200+-os procik :)
  • Inquisitor #6
    Na igen, mondjuk DTP gépen megy egy Photoshop, egy Corel, és például egy Quark. Photoshopba betöltesz egy két képet (60-80MB és az még "pici"!) aután nézd meg, hogy egyetlen rohadt efektet meddig számol ... És ez egy tipikus példa, nem kivételes!
  • Inquisitor #5
    A japcsiknál (AKIB) egy hete kapni a P4-2600c és 2800c procikat, 800MHz FSB + HT.
    Ráadásul Sample példányok. Rohadt mázlisták! :(
  • Mice #3
    Figyu, végül is egy előnye lesz a dolognak. Az addigi iexplorer már úgy se fog elfutni a gépén, s akkor majd legalább az ilyen híreknél nyugodt lesz az ember.