Spencer

Túlbecsülik a kiberterrorizmus veszélyét

A kiberterrorizmus által jelentett veszélyt túldramatizálják, a terroristák nem az interneten keresztül fognak támadni, ugyanis adott esetben egy bombatámadás sokkal hatékonyabb lehet az ő szemszögükből - vélekedik egy szakértő. Bruce Schneier, a Counterpane Internet Security nevezetű cupertinoi (Kalifornia) cég vezetője a Hannoverben zajló CeBIT szakkiállítás keretein belül elmondta, hogy a kiberterrorizmus korántsem jelent akkora veszélyt, mint ahogy azt sokan gondolják.

"Nem hiszem, hogy az igazi terroristák igénybe vennék a kiberterrorizmus eszközeit. Egy-egy számítógépes hálózati szakasz, vagy egy-egy elektronikus mailszerver működésképtelenné tétele szerintem nem is igazi terrorizmus. Ha egy e-mail szerver leállása miatt ideiglenesen nem jutok hozzá az elektronikus leveleimhez, az még korántsem jelenti azt, hogy engem terroristák terrorizálnak. Véleményem szerint ma nem fenyeget minket annak a veszélye, hogy valakik olyan nagy méretű kiberterror támadást indítsanak, mely akkora hatással lehet, mint egy bomba felrobbantása" - nyilatkozta Schneier, aki szerint az elmúlt időkben sok biztonsági szakértő feleslegesen, sőt felelőtlenül pánikot keltett a felhasználók körében a kiberterrorizmus kapcsán.


A web védelemre is szolgál: az amerikai családok a nemrég megnyílt Ready.gov oldalon tudhatják meg, mit tegyenek terrortámadás esetén

"Schneier egyébként nincs egyedül ezen véleményével, ugyanis az elmúlt napokban az RSA Security és a Trend Micro szoftvercég, valamint az Európai Unió és a NATO szakértői is azon véleményüknek adtak hangot, hogy a terroristák a kibertámadásokkal szemben a közvetlenül az emberi életek ellen irányuló terrorcselekményeket részesítik előnyben.

"Természetesen a terroristák is használják az internetet. Fontos leszögeznünk azonban, hogy a terroristák a békés felhasználókhoz hasonlóan elsősorban információszerzésre és az egymással történő kommunikálásra használják a világhálót, és nem foglalkoznak azzal, hogy hogyan támadják meg azt. Véleményünk szerint a terroristák nem szándékoznak nagy szabású internetes támadásokat indítani" - nyilatkozta Rainer Fahs, a NATO egyik biztonsági szakértője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #3
    ebben igazad van. úgyhogy maradjunk a jóöreg csőbombánál és dugjunk minden matávos felsővezető seggébe egyet-egyet. ő utánnuk jöhetnek az alternatívok vezetői is. így hűek maradunk a szabadság, egyenlőség, testvériség szelleméhez. :)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    magyarországon max. az axelero-t támadhatják akkor még mi leszünk hálásak! :DD