JohnnyCage

CoreFusion: PC/TV platform a VIA-tól

A tajvani VIA Technologies a hannoveri CeBit kiállításon jelentette be CoreFusion termékcsaládját, amely gyakorlatilag egy Northbridge chipsettel egybeépített C3 processzor.

A VIA az új megoldást azon LCD alapú, kisméretű asztali PC-khez kínálja, amelyek a társaság szerint a közeljövőben az otthoni szórakoztatás középpontjává válnak.

A "Mark" fejlesztési kódnevet viselő CoreFusion rendszer 1 GHz-es, Nehemiah maggal ellátott C3 processzort, valamint egy ProSavage CLE266 Northbridge chipkészletet tartalmaz. A megoldás a VIA szerint egy AGP 8x alapú, UniChrome grafikus maggal kiegészítve olyan kisméretű PC-k alapját valósítja meg, amelyek a jövőben várhatóan komoly népszerűségnek fognak örvendeni azon felhasználók körében, akik otthoni szórakoztatóközpontjukat egy olcsó, kisméretű, de széles körben felhasználható PC-re kívánják építeni.

A VIA úgy véli, az otthoni szórakoztatóközpont alapjának szánt kisméretű PC-k az idei év második felében jelennek meg a piacon. A társaság azonban már a napokban megrendezett hannoveri (Németország) CeBit kiállításon bemutatott egy CoreFusion alapú mini PC-t, amely StarHub PC/TV néven szerepelt.

A CoreFusion jelenlegi változatához a VIA VT8235 és VT8237 Southbridge chipjei alkalmazhatóak, amelyek USB 2.0, 100 Mbps Ethernet, Ultra ATA-133, Serial ATA, valamint 6 csatornás audió támogatást nyújtanak. A CoreFusion-ben található C3 processzor 64 KByte másodszintű (L2) cache-t tartalmaz, és támogatja az Intel SSE multimédia orientált utasításkészletét. A chip hardveres véletlenszám generátort tartalmaz, amely a PadLock adattitkosítási rendszer alapjául is szolgál.

A CoreFusion darabára nagytételben 75 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!