Csabi

A VIA 2002-es tervei

A chipkészletek piacán ebben az évben is rengeteg új termék jelent meg. Különösen igaz ez a Pentium 4-hez készülő lapkakészletekre, hiszen sorba kerültek piacra azok a chipkészletek, amelyek a DDR SDRAM memóriákat is támogatják, így az RDRAM kompatibilis i850-nél költséghatékonyabb megoldást jelentenek. A lapkakészletek piacán idén is komoly szerephez jutott a VIA. A cég jelenlegi terveiből az is kiderül, hogy ez jövőre sem lesz másként.

A VIA 2002-ben minimum négy új lapkakészletet fog bemutatni az AMD processzoraihoz. Mindjárt az év elején piacra kerül a KT333, amelynek legfontosabb jellemzője, hogy a PC2700 DDR SDRAM memóriák használatát is támogatja. A VIA a KT333 megjelenését követően nem sokkal mutatja majd be a KT333A chipkészletét, amely szintén kompatibilis lesz a PC2700 DDR SDRAM memóriákkal. Emellett olyan megoldásokat is támogat, mint az 533 MB/másodperces adatátviteli sebességet biztosító V-Link busz valamint az AGP 8x. A cég a második negyedévben kezdi majd gyártani a KT333 továbbfejlesztett, Zoetrope grafikus vezérlőt tartalmazó, KM333 nevű lapkakészletét. A harmadik negyedévben kerül piacra a K8HTB chipkészlet, amely a 64 bites Hammer processzorokhoz készülő alaplapokon kap majd helyet. A K8HTB is támogatja majd az 533 MB/másodperces V-Link buszt és az AGP 8x előírásokat.

A VIA a jövő évben a Pentium 4 processzorokhoz valószínűleg három új chipkészletet fog bemutatni. Az első negyedévben jelenik majd meg a P4X333, amely kompatibilis lesz a PC2700 DDR SDRAM memóriákkal, az 533 MHz-es FSB-vel, az AGP 8x előírásokkal valamint az 533 MB/másodperces V-Link busszal. A második negyedévben fog piacra kerülni a P4X333 továbbfejlesztett, P4M333 nevű, Zoetrope grafikus vezérlőt tartalmazó verziója. Körülbelül ezzel egy időben a VIA bemutatja majd a P4X600 chipkészletét, amely kompatibilis lesz az 5,4 GB/másodperces sávszélességet biztosító QBM SDRAM memóriákkal is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • supervisor #4
    Fiúk!
    NEKTEK IS BUÉK!!!
    Alias NEO...
  • mir #1
    gyerünk VIA! az utóbbi időkben eléggé nem is olyan rossz dolgokat csináltak...:D