Franczy

VIA tervek és remények

Tajvan egyik legnagyobb chipsetgyártó cégét, a VIA Technologies-t mindenképpen nagyon komolyan érintette az Intellel folytatott pereskedés, azonban a cég vezetői a napokban azt nyilatkozták, hogy a VIA Technologies megpróbál túllépni ezen a Pentium 4-es platform körüli problémán, és remélhetőleg a jövőben megerősíti az alaplapi chipkészletek, illetve alaplapok piacán megszerzett pozícióját. A VIA Technologies ennek érdekében mind AMD, mind Intel fronton folyamatosan újdonságokkal fogja bombázni a felhasználókat, amitől a cég vezetősége nem kevesebbet remél, mint hogy például az AMD platformon a VIA részesedése idén eléri, sőt meghaladja majd a 40 százalékot. A VIA az Intel-féle Pentium 4-es platformon is számos újdonság bejelentését tervezi, és nem titkolja, hogy a Pentium III-as platformra szánt termékeit szépen lassan le kívánja építeni.

Különböző források szerint a VIA Technologies mérnökei nemrégiben befejezték a Pentium 4-es platformra szánt, DDR333-as memóriatámogatással rendelkező VIA P4X333-as chipset fejlesztési munkálatait, ami azt jelenti, hogy az alaplapgyártó cégek legkésőbb március elején megkapják az új chipset első példányait. A VIA egyébként AMD fronton előrébb tart, már ami a DDR333 memóriatámogatást illeti, ugyanis - mint arról a napokban beszámoltunk - a cég képviselői immár hivatalosan is bejelentették a VIA KT333 típusjelzésű alaplapi chipsetet.

Ted Lee, a VIA Technologies eladási és marketing részlegének alelnöke úgy véli, hogy immár senki számára sem lehet kétséges a DDR technológiák térnyerése. Lee elmondta, hogy manapság egy DDR SDRAM memóriamodul előállítási költsége már megegyezik egy teljesen hétköznapi, jó öreg PC133-as SDR SDRAM memória előállítási költségével, ami Lee véleménye szerint azt fogja eredményezni, hogy a DDR memóriás rendszerek piaci részesedése a jelenegi mintegy 25 százalékról hónapokon belül több mint 50 százalékra fog növekedni.

A VIA Technologies a napokban bejelentett VIA KT333-as chipkészlet tömeggyártását a napokban kezdi meg, és nem titok, hogy a cég vezetősége rendkívül nagy elvárásokat támaszt ezen új chipsettel szemben, noha manapság egyre több szakértő ad hangot azon véleményének, miszerint a DDR333-as és a DDR266-os technológiák közötti sebességkülönbség minimális. A VIA erre azt válaszolja, hogy a DDR333 lényegében egy átmeneti megoldás, ugyanis már küszöbön áll a DDR400 kompatibilis újdonságok megjelenése is, addig azonban még jó pár DDR333-as alaplapot és memóriát el lehet majd adni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!