JohnnyCage

A szenátus támogatja a spam ellenes törvénytervezetet

Mint arról a napokban beszámoltunk, az Egyesült Államokban elfogadás alatt áll egy olyan törvénytervezet, amely szigorúbb feltételekhez kötné a kereskedelmi jellegű, kéretlen e-mailek küldését.

Az amerikai szenátus Kereskedelmi Bizottsága a napokban elfogadta a spam ellenes törvénytervezetet a demokraták és republikánusok egyhangú támogatása mellett, így az egy lépéssel közelebb került a hatályba kerüléshez. Az új törvény lehetővé tenné a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak (FTC - Federal Trade Commission), hogy minden törvénysértő spam e-mailért 10 dollár bírságot rójon ki annak küldőjére. A bírság felső határa egyébként 500 ezer dollár lehet, illetve 1 millió, amennyiben bizonyítást nyer a szándékos törvénysértés.

Conrad Burns republikánus szenátor, aki a törvénytervezet egyik fő támogatója elmondta, hogy az új spam törvény egyszerre segíti az elektronikus kereskedelmet, és azokat a felhasználókat, akiknek elegük van a kéretlenül érkező e-mailekből.

"Az Internet rendeltetése nem a pornográfia fékezhetetlen terjesztése, illetve a csalások lehetővé tétele, az ilyen tartalommal rendelkező e-mailek azonban mégis mindennapossá váltak a felhasználók e-mail postaládáiban" - mondta Burns, aki szerint a spam-ek elsősorban a vidékieknek okoznak gondot, akik a legtöbb esetben drága távolsági hívással csatlakoznak a világhálóra, és lassú modemes kapcsolatukon a kéretlen e-mailek letöltése rengeteg idő- és pénzkiesést jelent.

Azt egyelőre nem tudni, mikorra várható a szavazás a Heather Wilson republikánus képviselő által kidolgozott törvénytervezetéről, amely többek között kötelezővé tenné a valós feladói cím feltűntetését, hogy a nemkívánatos levelek könnyebben kiszűrhetők, illetve lemondhatók legyenek.

A szenátus Kereskedelmi Bizottsága pénteken mindemellett elfogadta Barbara Boxer demokrata szenátor módosítási indítványát, amely megtiltja a kéretlen e-mailek küldését olyan címekre, amelyeket a feladó illegálisan, weboldalakról szerzett meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bekomman #1
    Az ami bíróságok biztos unatkoznak...