JohnnyCage

Az e-mailek áradata az antispam cégek hasznára válik

Az IDC piackutató cég szerint a kéretlen e-mailek egyre növekvő száma kedvező piaci feltételeket teremt azon cégeknek, amelyek valamilyen antispam szolgáltatást, illetve szoftvert kínálnak.

Az International Data Corp. (IDC) csütörtökön kiadott jelentése szerint a kéretlen, kereskedelmi célú e-mailek folyamatos terjedése 2006-ig a jelenlegi, évi 31 milliárdról évi 60 milliárdra növeli a világhálón elküldött e-mail üzenetek számát.

Az utóbbi időben azonban egyre több olyan jogszabály lép életbe, amely korlátozza a spam e-mailek legális küldési lehetőségeit, illetve lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pert indítsanak az e-mail postafiókjukat ellepő spam e-mailek feladói ellen. Az America OnLine a közelmúltban például pert nyert egy spamküldő ellen, aki pornográf tartalmat hordozó e-mailekkel lepte el a társaság előfizetőinek elektronikus postafiókját.

Az igazi csatát azonban a technológiák terén fogják vívni. A vállalatok az elmúlt időszakban óriási igényt mutattak a spam e-mailek kiszűrésére hivatott megoldások iránt, de az olyan, magánfelhasználóknak szánt megoldások is komoly sikernek örvendenek, mint a SpamKiller, a SpamAssasin, a MailWasher, vagy a SpamNet. Az antispam szoftverek többféle módszert vetnek be a postafiókok tisztán tartására, és meglehetősen hatékonynak bizonyultak.

Robert Mahowald, az IDC elemzője azonban úgy véli, a világháló szabad jellege, illetve a spamküldők folyamatosan változó stratégiája miatt a kéretlen e-mailek még évekig kellemetlenséget fognak okozni az internetezőknek. "Ahogy az antispam technológiák egyre kifinomultabbá válnak, a spamküldők is egyre hatékonyabb módszereket találnak a reklámok célba juttatására" - mondta Mahowald.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vik1984 #6
    :P
  • Sephi #5
    Bameg tegnap kaptam valami havertl spawn mailt! Rohanok feljelentem!
  • TheZsenyka #3
    Nahááát... :) Ki hitte volna... Gondoltátok volna, hogy ha nem lennének bűnözők és szabálysértők akkor a rendőröknek felkopna az álluk? :)
  • awender #1
    Már nem azért az öt húszért, de én piackutatás nélkül is sejtettem hogy az antispam cégeknek kedvez ha sok spam van.

    Bár lehet hogy rejtett piackutató vagyok vagy mi a szösz.