JohnnyCage

A spam 2003-ra megelőzheti a "hagyományos" e-maileket

Az ügyfelek e-mail postafiókjainak spam- és vírusszűrésével foglalkozó MessageLabs szerint 2002-ben tovább növekedett a veszélyes e-mail vírusok, a bosszantú spamek, és a scam jellegű csalások száma.

A társaság 2002-ben több, mint 10 millió vírusfertőzött elektronikus levél továbbítását blokkolta, vagyis hozzávetőleg három másodpercenként egyet. A cég statisztikája szerint jelenleg 212 elektronikus levélből legalább egy vírust tartalmaz. Egy évvel ezelőtt még csak 379 e-mailre jutott egy vírus. A helyzetet tovább nehezíti, hogy technikailag egyre kifinomultabb e-mail vírusok jelennek meg, amelyek akár a közismert antivírus szoftverek hibáit is képesek kihasználni.

A MessageLabs szerint az elektronikus levelek 30 százaléka kéretlenül érkező reklám, vagyis spam. Ez az érték a jövő évben várhatóan 50 százalék fölé emelkedik, rengeteg bosszúságot okozva a felhasználóknak, és jelentősen lecsökkentve a hálózatok szabad sávszélességét. A társaság egy csütörtöki konferencián rendkívül súlyosnak, és a vállalatok zökkenőmentes működését komolyan veszélyeztetőnek nevezte a kialakult helyzetet. A spamküldők az utóbbi időben ráadásul olyan módszereket kezdtek alkalmazni a reklámcélú levelek kiszűrésének megakadályozása érdekében, amelyek ezidáig az e-mail vírusokra voltak jellemzőek.

"Az e-mail biztonság megteremtése kritikus fontosságú lesz minden társaság számára 2003-ban. Bár az elektronikus levelek segítségével éves szinten több milliárd üzleti tranzakciót bonyolítanak le a társaságok, a legtöbb rendszer még mindig védtelen a támadásokkal szemben" - mondta Mark Sunner, a MessageLabs technikai igazgatója. "Mivel a vírusírók és spamküldők egyre kifinomultabb módszereket alkalmaznak, a megelőző védelem kritikus fontosságú tényezővé vált."

A MessageLabs szerint komoly veszélyt rejtenek az olyan összetett megoldások, amelyek során a támadók vírusokkal kombinálják a spam e-maileket. Folyamatosan növekszik az olyan trójai programok száma is, amelyeket a készítők kifejezetten egy társaság számítógépes rendszerének megtámadására fejlesztenek ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csudri #3
    ÁÁÁ, már küldöm is!!!
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Elkéstem fogy a memo!!! 511-510-509-508......
  • Flashy #2
    lol :)