JohnnyCage

Antispam per az amerikai Sprint ellen

A Sprint Communications spamellenes perrel nézhet szembe Utah-ban, miután állítólag illegális spam üzeneteket küldött az államban nemrégiben hatályba lépett törvényeket megszegve.

A jogi támadás, amelyet Terry Gillman indított a Sprint Communications ellen az összes értintett felhasználó nevében, csütörtökön került bejegyzésre a Salt Lake-i körzeti bíróságon. Gillman azzal vádolja a Sprintet, hogy Utah törvényeit megszegve anélkül küldött kereskedelmi jellegű e-maileket, hogy valós kapcsolattartási címet tüntetett volna fel a levélben, amelyen keresztül a felhasználó letilthatta volna a jövőbeli, hasonló üzeneteket a cégtől. A spam e-maileknek emellett az 'ADV' jelölést is tartalmazniuk kellett volna a témamegjelölés kezdetén, amely a levél hirdetés jellegére hivatott utalni (ADVertisement - hirdetés).

Ray Everett Church személyességi jogokkal, illetve spam kérdésekkel foglalkozó szakértő szerint ez az első eset, hogy egy nagyobb telekommunikációs társaságot ér antispam per. "A spamellenes perek a jövőben hétköznapibbá fognak válni. A kereskedelmi jellegű e-mailekben jelenleg kevés a megbízható, hiteles információ, márpedig ha erre törvények vannak, mindez feljogosítja a felhasználókat, hogy visszavágjanak a spam küldözgetőknek, és pert indítsanak ellenük."

A társaság a Utah-i törvények szerint elküldött spam e-mailenként 10 dolláros büntetést kaphat, egészen május 7-éig visszamenőleg. A Utah-i antispam törvények egyébként a washingtoni hasonló törvények mintájára készültek. Az Egyesült Államokban elsőként Washington államban lépett hatályba spamellenes törvény.

A Sprint meglepő módon arra kérte a felperes Gillmant, hogy a per idejéig szolgáltassa be merevlemezét. Az ügyben illetékes bíró azonban úgy döntött, hogy a két félnek csak az ügyhöz kapcsolódó állományokat kell lemásolnia. "A Sprint lépése mintegy megtorlás volt, amelynek célja ügyfelünk megfélemlítése volt" - mondta Denver Snuffer, a pert Gillman nevében indító Nelson Snuffer Dahle & Paulsen ügyvédje.

A Sprint illegális spam e-mailjeit hozzávetőleg mintegy 1,4 millió felhasználó kaphatta meg a Utah-i spamellenes törvény május 8-ai hatályba lépése után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • varia #1
    Utah-ban sok a mormon marha, sajat leanyukat baszo kocsog.De sprint meg egy kocosg ceg. Szivjon csak mindketto.