JohnnyCage

A kormány segítségét kérik a spam ellen küzdő szervezetek

Amerikai fogyasztói csoportok a kormány segítségét kérik a kéretlen e-mailek áradata elleni harcban, mivel elmondásuk a szerint spam lassan megbénítja az e-mail -alapú üzenetküldést.

A gyors meggazdagodási lehetőségekről szóló "ismertetőket", valamint pornóképeket tartalmazó, gyakran egészségügyi csodaszereket, vagy otthoni munkalehetőségeket hirdető spam e-mailek a kezdeti kellemetlenségek után az utóbbi időben egyre inkább akadállyá kezdenek válni az internetes üzenetküldésben, amely számos felhasználó kedvét elveszi az e-mail szolgáltatás használatától.

"Az amerikai internetezőket egyre inkább elárasztják a reklámcélú e-mailek, és a helyzet csak romlani fog, amíg valami nem történik" - mondta Samuel A. Simon, a Telecommunications and Research Action Centre (TRAC) elnöke. A TRAC a National Consumers League and Consumer Action szövetséggel együttesen nyújtott be kérelmet a Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak (Federal Trade Commission - FTC), hogy vázoljon fel egy előírást az e-mail -alapú marketingtevékenységet folytatók számára.

"Még akkor sem elfogadható a reklám e-mailek felhasználókkal való elolvastatása, ha a termék, illetve szolgáltatás valóban létezik, és nem átverés" - mondta Susan Grant, a National Comsumers League elnökhelyettese.

"Tervbe vettük egy hosszútávú, agresszív szabályrendszer bevezetését" - mondta Brian Huseman, az FTC spam ügyekkel foglalkozó jogi képviselője, aki a beadvánnyal kapcsolatosan azonban nem nyilatkozott.

Egyes felhasználók szűrőprogramokkal próbálnak megszabadulni a spam e-mailek egyre gyarapodó áradatától, mások rendszeresen váltják e-mail címüket, vagy lemondanak az e-mail használatáról.

Az Egyesült Államokban jelenleg 26 államban létezik hatályos törvény a spam e-mailek szabályzására. Egyes államokban a felhasználó közvetlenül is pert indíthat a kéretlen reklám e-mailt küldő társaságok ellen. Az egységes amerikai anti-spam törvény létrehozását ezidáig azonban megakadályozták a direkt marketing képviselői, akik szerint egy ilyen törvény igazságtalanul beszűkítené lehetőségeiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!