Franczy

Megjelent a Gateway Tablet PC-je

A Gateway hétfőn megkezdte annak a vadonatúj hordozható számítógépének, Tablet PC-jének a forgalmazását, melyet a Motion Computing nevezetű céggel közösen fejlesztett ki.

A közös fejlesztési munkálatok következtében a Gateway Tablet PC-jén mindkét gyártó logója felfedezhető. Az újdonság nem meglepő módon a Microsoft-féle Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszerrel van felvértezve, és a 12 colos képátlójú kijelzővel szerelt számítógép tömege mindössze 1,35 kilogramm.

Chad McDonald, a Gateway egyik vezető termékmenedzsere az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Motion Computing nagyon sokat segített az újdonság kifejlesztésében a Gateway-nek, melynek önmagában vélhetően sokkal tovább tartottak volna a különböző Tablet PC-s fejlesztések. Talán kicsit későn kaptunk észbe a Tablet PC projekt kapcsán, éppen ezért rá kellett jönnünk, hogy egyedül képtelenek leszünk időben elkészülni az első újgenerációs hordozható számítógépünk fejlesztési munkálataival - nyilatkozta McDonald.

A többek közt egy 866 MHz-es működési frekvenciájú Intel Pentium III-M processzorral, 256 MB memóriával, valamint egy 40 GB kapacitású merevlemezzel rendelkező Gateway-féle Tablet PC ára korántsem mondható alacsonynak, hiszen az újdonságért nem kevesebb mint 2799 dollárt kell fizetni. Az igazsághoz tartozik, hogy ezen magas árért a vásárlók egy olyan nagy tudású, integrált vezeték nélküli hálózati kontrollerrel (802.11b) rendelkező Tablet PC-t kapnak, melyhez jár egy hordozható billentyűzet, egy speciális dokkoló állomás, valamint egy külső combo meghajtó, melynek segítségével DVD filmeket éppúgy lehet nézni, mint CD-t írni.

McDonald elmondta, hogy a Gateway tisztában van azzal, hogy legújabb eszköze kétség kívül a drágább kategóriás Tablet PC-k táborát gazdagítja, azonban a cég vezetősége úgy gondolja, hogy az újgenerációs hordozható számítógép legyen inkább valamivel drágább az átlagnál, de a felhasználóknak semmilyen tekintetben se kelljen hiányt szenvedniük. A Gateway egyébként roppant bizakodó a Tablet PC-k sikerét illetően, nem úgy az IDC piackutató cég, melynek legfrissebb előrejelzései szerint az Egyesült Államokban jövőre forgalomba kerülő mintegy 13 millió hordozható számítógép közül csak 500-750 ezer lesz Tablet PC.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)