Franczy

Új Dell PowerEdge szerverek már 999 dollárért

A Dell Computer a napokban egy olyan, ezer dollárnál alacsonyabb kezdőárú új belépőszintű szerver számítógépet jelentett be, melyet várhatóan elsősorban a kisebb cégek és vállalatok használnak majd mint fájl, nyomtató, illetve alkalmazásszervert. A keresztségben Dell PowerEdge 1600SC nevet kapott újdonság a Dell PowerEdge 1400SC és a Dell PowerEdge 1500SC típusjelzésű szerverek felváltására hivatott és kiváló választást jelent az olyan cégek számára, melyek nagy teljesítményű, de alacsony árú duálprocesszoros szervert keresnek - mondta a bejelentés kapcsán Russ Ray, a Dell Computer PowerEdge szerverek fejlesztésével foglalkozó részlegének vezető termékmenedzsere. Ray elmondása szerint az elődeihez képest karcsúbb megjelenésű Dell PowerEdge 1600SC-be minden korábbinál nagyobb teljesítményű Intel processzorok rendelhetők, és az újdonság számos olyan szolgáltatással is rendelkezik, mely szolgáltatások mindeddig a high-end kategóriás szerverek privilégiumainak számítottak.

Az Intel processzoros szerverek piacán elsősorban az IBM-mel, illetve a Hewlett-Packarddal küzdő Round Rock-i (Texas) számítógépgyártó a Dell PowerEdge 1600SC révén egy igazi kis méregzsákot dobott piacra, ugyanis az újdonság relatíve kis méretei és kedvező ára ellenére igazán kiváló teljesítménnyel és széles szolgáltatási körrel rendelkezik. Konkrét adatokat tekintve, a beépített Gigabit Ethernet kontrollerrel rendelkező újdonságba maximálisan két darab 2,8 GHz-es működési frekvenciájú Intel Xeon processzort, 4 GB memóriát, valamint 438 GB összkapacitású SCSI (Small Computer Systems Interface) merevlemezt lehet behelyezni. A 999 dolláros áron kapható alapmodellben egy darab 1,8 GHz-es frekvenciájú Intel Xeon processzor, 128 MB memória, valamint egy 18 GB kapacitású SCSI merevlemez található.

A most bejelentett Dell PowerEdge 1600SC szerverek esetében működés közben is megoldható a merevlemezek, illetve a tápegységek cseréje, ezenkívül pedig említésre méltó a high-end számítógépek piacáról származó úgynevezett távoli menedzsment szolgáltatás. A Dell Computer vadonatúj belépőszintű szerver számítógépeit egyébként Microsoft Windows 2000 Server, Microsoft Windows 2000 Small Business Server, illetve Red Hat Linux operációs rendszerekkel lehet megrendelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!