JohnnyCage

Továbbra is a HP vezeti a nyomtatópiacot

A nyomtató gyártók az idei harmadik negyedévben több nyomtatót tudtak eladni, mint a tavalyi év azonos időszakában, az eladott készülékek összértéke azonban csökkent, áll a Gartner Dataquest jelentésében.

A harmadik negyedévben eladott nyomtatók összértéke 1,7 milliárd dollár volt, ami 11 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbi időszakhoz képest, közölte a piackutató cég. A nyomtatók eladási darabszáma a vizsgált időszakban 5,82 millió, egy évvel korábban pedig 5,8 millió volt.

A piacvezető gyártó továbbra is a HP, amely a nyomtatópiac 52,6 százalékát tudhatja magáénak. A második helyen jelenleg a Lexmark International Group áll 21,8 százalékkal. Az Epson részesedése 13,9 százalék, a Canon pedig 7,7 százalékkal az ötödik helyet foglalja el.

Ami a keresett nyomtatók típusát illeti, a digitális fényképezők elterjedése jelentősen fellendítette a színes tintasugaras készülékek iránti keresletet, áll a Dataquest jelentésében. Ezt a növekedést azonban ellensúlyozta a vállalati szegmens visszaesése. A vállalatok a jelenlegi gazdasági helyzetben ugyanis felesleges luxusnak tartják a színes nyomtatókat.

A különféle társaságok összesen alig 96 ezer színes nyomtatót vásároltak az idei harmadik negyedévben, amely szám eltörpül a magánfelhasználók számára eladott mennyiség mellett. Ez a mennyiség azonban még így is 49 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

A nyomtatópiacon hamarosan új gyártóként jelenik meg a Dell Computer, amely társaságnak a Lexmark International, mint szerződéses gyártó fogja készíteni a készülékeket. A HP a Dell lépésére egy egész sor új, színes tintasugaras nyomtató piacra dobásával kíván válaszolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!