Franczy

500 millió írható DVD lemez kerül forgalomba 2003-ban

A világ első számú, CD-R lemezek gyártásával foglalkozó cége, a Ritek a napokban bejelentette, hogy a DVD technológia népszerűsége manapság olyan rohamos mértékben növekszik, hogy a jövő esztendőben még a legpesszimistább előrejelzések szerint is mintegy 320 millió írható DVD lemez kerül forgalomba, de az sem elképzelhetetlen, hogy a 2003-ban eladott írható DVD diszkek száma elérheti a 400, vagy akár az 500 milliót is.

Gordon Yeh, a Ritek elnök-vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy véleménye szerint továbbra is a DVD-R lemezek lesznek a legnépszerűbbek a felhasználók körében, és mintegy 80 százalékos piaci részesedésre fognak szert tenni, ezzel párhuzamosan pedig a DVD+R, DVD+RW, DVD-RW és DVD-RAM szabvánnyal kompatibilis diszkek összrészesedése 20 százalékra lesz tehető. Yeh hangsúlyozta, hogy a DVD-R formátumú lemezek piaci elsőségét lényegében semmi sem veszélyezteti, azonban utalt arra, hogy a DVD+R technológia is szépen lassan teret fog nyerni magának. Elmondása szerint egyébként a Ritek a DVD+R lemezek piacán az idei év első három negyedévében mintegy 78,9 százalékos piaci részesedést tudhatott magáénak. Mint ismeretes, a gyártó nemrégiben megkezdte az immár négyszeres sebességgel írható DVD+R lemezek gyártását és forgalmazását, ezenkívül pedig tudni lehet, hogy a jövő évben várhatóan piacra dobja első olyan DVD+R lemezeit, melyek már nyolcszoros, vagy akár tizenkétszeres sebességgel is írhatók lesznek.

Yeh kiemelte, hogy a Ritek nemcsak a DVD+R piacon szerepel kiválóan, hiszen a cég DVD-R, illetve DVD-RW piaci részesedése is mintegy 26-27, illetve 25 százalékos. A Ritek elnök-vezérigazgatója a CD-R piaccal kapcsolatban megjegyezte, hogy az írható CD-k immár hosszabb ideje tapasztalható, lényegében folyamatos árcsökkenése a közeljövőben várhatóan véget fog érni, vagyis a CD-R lemezek ára 2003-ra stabilizálódni fog. Mindez elsősorban annak következménye, hogy az eddig leginkább CD-R diszkekeket gyártó cégek egymás után állítják át gyártósoraikat a különböző DVD termékek gyártására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SoDI--- #12
    50-60 ezer Ft már egész barátságos ár érte, én másfél éve kicsivel több, mint 60-ért vettem a 16*os Plextor CD írómat.

    Ennyit minden további nélkül megérne nekem egy író.

    Különben meg EMBEREK!
    Minek egy összegben gondolkodni?
    Számítástechnikai eszközöket is lehet lízengelni.
    És így már nem olyan rossz a kép :-)
  • Zombye #5
    A TEAC japánban mostanában dobja pinyaacra DVD R-RW íróját, átszámolva kb 50 ezer forintos áron.

    Ez azért már nem is olyan rossz. Lehet, hogy jövő Xmasra már meg is lepem magam egy ilyen szépséggel.
  • maximus2000 #1
    CSak végre az íróknak is emberi áruk lehetne...