Franczy

Páratlanul jól teljesít a Dell Computer

A világ vezető számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Dell Computer képviselői csütörtökön arról számoltak be, hogy a Dell Computer az idei év harmadik negyedévében páratlanul jól teljesített. A Round Rock-i (Texas) székhelyű gyártó harmadik negyedéves bevétele több mint 22 százalékkal haladta meg a tavalyi év hasonló időszakában regisztrált nyereséget, ugyanezen időszak alatt pedig nem kevesebb mint 31 százalékkal nőtt a cég nyeresége. A Dell Computer az elmúlt három hónapban egész pontosan 561 millió dolláros, azaz részvényenként mintegy 21 centes nettó nyereségre tett szert, miközben a cég a november 1-én végződött negyedévben 9,1 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le. Utóbbi forgalmi adat egyébként rekordnak számít a Dell Computer történetében. A gyártó 2001 harmadik negyedévében 429 millió dolláros, vagyis részvényenként 16 centes profitot, valamint 7,5 milliárd dolláros forgalmat könyvelhetett el. Említésre méltó, hogy a most nyilvánosságra hozott gazdasági adatok tökéletes összhangban vannak a közelmúltban a gazdasági kutató intézetek, valamint a Dell Computer által készített üzleti előrejelzésekkel.

A gyártó által az üggyel kapcsolatban kiadott hivatalos közleményből többek közt fény derül arra, hogy a kiváló gazdasági mutatók hátterében a folyamatosan javuló eladási mutatók állnak. Ezek szerint a Dell Computer az elmúlt három hónapban több mint 28 százalékkal több terméket forgalmazott világszerte, mint egy évvel korábban, ezenkívül pedig mindenképpen figyelemre méltó, hogy a cég számítógépes adattároló rendszereiből 2002 harmadik negyedévében nem kevesebb mint 73 százalékkal többet adtak el, mint 2001 harmadik negyedévében.

Michael Dell, a Dell Computer elnök-vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy cége az elmúlt hónapokban mind a vállalati, mind az otthoni számítógépes rendszerek és alkatrészek piacán páratlanul jól teljesített. Dell szerint a Dell Computer a jövőben is hasonlóan jól fog szerepelni, ami meglátása szerint azt fogja eredményezni, hogy a cég negyedik negyedéves bevétele közel 20 százalékkal nagyobb lesz, mint a tavalyi év hasonló időszakában, vagyis Dell úr konkrétan 9,7 milliárd dolláros negyedéves bevételre számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!