Franczy

Továbbra is nehézségek az AMD-nél

Az Advanced Micro Devices (AMD) munkatársai szerdán azt nyilatkozták, hogy a chipgyártó harmadik negyedéves forgalma várhatóan 500 millió dollár körül fog alakulni, ezenkívül pedig utaltak arra, hogy a cég ugyanezen időszakban jelentős működési veszteséget kénytelen elkönyvelni. Tény, hogy az idei esztendő nem tartozik az AMD legjobb időszakai közé, hiszen mostanság egymás után érkeznek a hírek, melyek arról szólnak, hogy az AMD bevételei nem érik el a várt szintet, vagy arról, hogy az AMD piaci részesedése folyamatosan zsugorodik, természetesen a nagy konkurens, az Intel javára. Az AMD képviselői egyébként nem is olyan rég még azzal bíztatták a befektetőket, hogy a cég az idei év harmadik negyedévében szinte biztos, hogy nagyobb forgalmat ér majd el, mint a második negyedévben, amikor is a chipgyártó 600 millió dolláros forgalmat regisztrált. Ehhez képest a legfrissebb híradások már arról szólnak, hogy az AMD harmadik negyedéves forgalma nemhogy a 600, de az 500 millió dollárt is alig éri el.

A chipgyártó számára a mostani immár egymás után az ötödik olyan negyedév, mely veszteséggel és csökkenő forgalmi adatokkal zárul. A cég vezetői és gazdasági szakemberei az idei év második negyedévét megelőzően még optimisták voltak, ugyanis ekkor még több mint 900 millió dolláros második negyedéves forgalmat jeleztek előre. Később azonban rá kellett jönniük arra, hogy előrejelzésük téves volt, majd ezt követően két lépésben villámgyorsan csökkentették a korábbi előrejelzésekben szereplő forgalmi adatokat, és mint azt most már tudjuk, az AMD második negyedéves forgalma mindössze 600 millió dollár volt. Szakértők szerint az AMD az idei évben várhatóan már nem tud kilábalni a problémáiból, vagyis fellendülés legkorábban a jövő év elején várható az AMD háza táján.

Az AMD-nek az elmúlt időkben komoly gondjai támadtak a high-end kategóriás processzorok piaci bevezetése kapcsán, ugyanis a cég munkatársai hivatalosan ugyan már a nyáron bejelentették az Athlon XP 2400+ és Athlon XP 2600+ típusjelzésű processzorokat, azok mindeddig lényegében még meg sem jelentek a kereskedelmi forgalomban. Várhatóan a chipgyártó e héten bejelentett Athlon XP 2700+ és Athlon XP 2800+ processzorai is hasonló sorsra jutnak, vagyis a hivatalos debütálásukat követően a felhasználóknak több hetet, esetleg több hónapot kell majd várniuk arra, hogy megvásárolhassák az új chipeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!