JohnnyCage

A várakozásokon alul alakul az Intel negyedéves eredménye

Az ősz már itt van, a szezonális fellendülés egyelőre azonban várat magára.

A chipóriás Intel Corp. szokásos, negyedév közepén kiadott jelentésében arról számol be, hogy a társaság harmadik negyedéves eladásai az előjelzett intervallum alsó határa felé fognak alakulni.

A chipgyártó korábban 6,3 milliárd - 6,9 milliárd dolláros összbevételre számított a negyedévben. Ez a tartomány az időszak végéhez közeledve szűkült, a társaság most 6,3 milliárd - 6,7 milliárd dollár közötti bevételre számít, a konkrét eredmény azonban várhatóan az alsó határhoz lesz közelebb.

Az Intel szerint a processzorok kereslete az ilyenkor megszokottnál valamivel kisebb, és a kommunikációs eszközök piaca is tovább gyengélkedik. Elemzők szerint amennyiben a társaság negyedéves bevétele 6,6 milliárd dollár alatt alakul, az iskolakezdési vásárlószezon gyengének mondható.

A második negyedév 6,3 milliárd dollár bevételt, ezzel pedig részvényenként 7 cent nyereséget hozott az Intelnek. Egy 6,5 milliárd dolláros harmadik negyedéves eredmény alig 3,2 százalékos növekedést jelentene a társaság számára, noha a szezonális növekedés máskor 10 - 12 százalék szokott lenni ebben az időszakban.

Ha van jó oldala is a mostani helyzetnek, akkor az az, hogy kezdenek visszatérni a normális szezonális változások, vagyis az év második fele erősebb az elsőnél, mondta Paul Otellini, az Intel elnöke. - Processzoraink árcsökkentését követően szeptember elején igen erős eladásokat regisztráltunk a forgalmazói csatornánkban, ami bizakodásra ad okot. Úgy vélem, semmi probléma nem lehet az előjelzett eredmény elérésével - mondta Otellini.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!