JohnnyCage

Az MSI ismét emeli éves videókártya előjelzését

A tajvani Micro-Star Internationalnak (MSI) az utóbbi időben rendkívül jól megy a grafikus kártyák üzlete. A társaság már a második alkalommal növelte 2002-es előjelzését.

A Micro-Star International vezetői szerint az erős karácsonyi eladások miatt a társaság a korábban előjelzett 10 millió helyett mintegy 11 millió grafikus kártyát szállít le az idei évben. A legnagyobb tajvani videókártya gyártó eredetileg 8,6 millió grafikus kártya leszállításával számolt 2002-re.

A módosított adatokkal az MSI tovább erősítheti vezető pozícióját a piacon. A társaság még 2001-ben vette el a legnagyobb tajvani videókártya gyártó címét az ASUSTeK Computertől, amely utóbbi cég évekig magáénak mondhatta azt. A vezető pozíció megszerzésében óriási szerepe volt a PC gyártó Dell Computernek, amely cég tavaly szintúgy óriási mennyiségű videókártyát rendelt a társaságtól számítógépeihez, mint az idei évben.

Mindenképpen említést érdemel azonban az MSI grafikus kártya divíziójának növekedési üteme is. A társaság tavaly még "csak" 4,6 millió grafikus kártyát szállított le, az idei évben viszont már 11 millió darabot tudott értékesíteni. Ez hozzávetőleg 140 százalékos növekedést jelent, és elsősorban az OEM megrendelőknek, többek között a Dell Computernek tudható be.

Az idei negyedik negyedév, illetve a karácsonyi vásárlószezon azonban nem csak a Micro-Starnak ad okot az optimizmusra. Bár az alsókategóriás grafikus kártyák piacát egyre inkább eltörlik az integrált grafikus maggal rendelkező alaplapi chipkészletek, a közép- és felsőkategóriás megoldások iránt igen erős kereslet mutatkozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!