JohnnyCage

Jelentős chipset piaci eredményekről számolt be az nVidia

Közel két évvel azután, hogy az nVidia belépett az AMD-féle Athlon és Duron chipkészletek piacára, a társaság 35 százalékos piaci részesedésről számolt be az OEM piacon, a kiskereskedelmi szegmensben pedig folyamatos növekedést lát.

Az nVidia két év alatt 35 százalékos részesedést ért el az AMD K7-es processzoraihoz készült chipkészletek piacán, és folyamatosan tör előre a kiskereskedelmi szegmensben, közölte Drew Henry, a társaság chipkészletekkel foglalkozó részlegének igazgatója. A vezető tajvani látogatása során az új nForce2 Socket-A chipkészletet igyekezett népszerűsíteni.

Mivel az asztali számítógépek piaca jelenleg jóval nagyobb a notebookokénál, az nVidia először az asztali rendszereket célozta meg nForce integrált grafikus- és diszkrét chipkészleteivel. A társaság chipset eladásainak döntő többsége egyelőre a nagy OEM PC gyártók megrendeléseiből származik, mivel az nForce a kiskereskedelmi szegmensben magas ára miatt kissé háttérbe szorult.

A gyártó eltökélt szándéka azonban, hogy a kiskereskedelmi szegmensből is jelentős részt szakítson ki chipseteivel. Az új nForce2, amely az elkövetkező hetekben jelenik meg az alaplapokon, éppen ezért sokkal jobb ár/teljesítmény arányt fog nyújtani, mint elődje.

Az nForce2 olyan funkciókkal kerül forgalomba, mint a kétcsatornás (128 bites) DDR400-SDRAM memóriavezérlő, és a 333 MHz-es Athlon rendszerbusz (FSB) támogatása, de ennek ellenére az nVidia állítása szerint nem lesz drágább, mint a konkurencia megoldásai. Henry szerint az nVidia az asztali chipsetek mellett 2003-ban kiadja első olyan nForce chipkészletét is, amely a notebookokhoz készül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Z-ulu #1
    Hat a 35%-ot nemigen akarom elhinni, hiszen a Via mellett meg ott van a Sys es az ALi is, illetve ott volt az AMD is...