JohnnyCage

A Medion rendelése okozta az nVidia chipek hiányát

A közelmúltban jelentős hiány alakult ki az nVidia GeForce 4 Ti 4200, 4600 és MX440 grafikus chipjeiből. Egyes hírek szerint a társaság raktárkészleteit a Medion nagymennyiségű, sürgős megrendelései ürítették ki.

Az európai disztribútor Medion egyes hírek szerint mintegy 400 ezer nVidia-alapú grafikus kártyát rendelt a napokban a tajvani videókártya gyártóktól, hogy a karácsonyi szezonhoz közeledve ki tudja elégíteni a felhasználók megnövekedett keresletét. A Medion rövid határidejű megrendelései váratlanul érték a grafikus kártya gyártókat, így a társaságok raktárkészletei gyakorlatilag teljesen kiürültek, az nVidia pedig nem tudott elegendő mennyiségű grafikus processzort leszállítani azok pótlására.

Bár a Medion egyik legfőbb tajvani szállítója, a Micro-Star International (MSI) nem erősítette meg az információt, az nVidia annyit elismert, hogy a GeForce4 Ti 4200-es grafikus processzorok egy ideje hiánycikknek számítanak. Az nVidia ugyanakkor tagadta, hogy a Ti 4600-as chipekből is hiány lenne.

A karácsonyi vásárlószezon csúcsához közeledve az nVidia-rivális ATI Technologies eladásai is ugrásszerű növekedést mutatnak. A társaság szintén kapott néhány sürgős megrendelést, a készletek azonban továbbra is normális szinten állnak. A kanadai központú társaság grafikus processzorai az utóbbi időben elsősorban az európai és ázsiai piacokon fogynak különösen jól.

A videókártyák növekvő kereslete miatt egyes hírek szerint emelkedésnek indult a grafikus megoldásokhoz alkalmazott DDR-SDRAM memóriachipek ára, amely könnyen a kártyák áremelkedését okozhatja a karácsonyi szezonban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #2
    nem is emelkedtek az árak most sem és tavaly sem.. Igaz idén van még idejük :)