JohnnyCage

AMD: 2003-ban a vállalati piac a cél

Az Advanced Micro Devices (AMD) jövőre teljes erejével a vállalati piac meghódításán fog dolgozni, hogy a társaság újból nyereségessé válhasson, közölték a cég vezetői egy csütörtöki konferencián.

A processzorgyártó a jövő év áprilisától kezdve negyedévenkénti 100 millió dollárra kívánja csökkenteni költségeit. Ennek érdekében a társaság még az idei év vége előtt elbocsátja alkalmazottainak egy részét. "Jelentős számról van szó" - mondta Hector Ruiz vezérigazgató a létszámleépítés mértékéről egy elemzőknek tartott csütörtöki konferencián. "Ahhoz, hogy a tervezett, drasztikus költségcsökkentést meg tudjuk valósítani, elengedhetetlen az alkalmazottak egy részének elbocsátása."

Bár az AMD továbbra is igyekszik megőrizni részesedését a fogyasztói piacon, a társaság erőforrásainak jelentős részét a vállalati piac, vagyis a szerverek, üzleti PC-k, és üzleti notebookok szegmensének meghódítására fogja fordítani, közölte a gyártó az évente megrendezett elemzői konferencián.

Mint Rob Herb, az AMD értékesítési és marketing részlegének elnökhelyettese elmondta, a társaság még az év vége előtt kiadja annak az új mobil Athlon processzornak a mintapéldányait, amelyet a cég a kisméretű üzleti notebookokba szán. A chip architektúrája hasonló lesz a jelenlegi mobil Athlon processzorokéhoz, de az új megoldás sokkal kisebb tokban kap majd helyet, és fogyasztása is kisebb, alig 16 - 25 watt lesz. Herb szerint a vállalatok által vásárolt notebookok 75 százaléka a kisméretű modellek közül kerül ki. A nagy notebook gyártók, mint például a HP, az IBM, és a Dell készülékeinek mintegy fele szintén az ilyen kisméretű modellek közé sorolható.

Az üzleti notebook piac azonban csak egy azon területek közül, amelyeket az AMD jövőre meg szeretne hódítani. Az üzleti célú asztali PC-k, a munkaállomások, és a szerverek szegmensére szintén szemet vetett a processzor gyártó. Az AMD azt egyelőre nem közölte, mely PC gyártók tervezik az üzleti célú, Hammer-alapú számítógépek kiadását, de az IBM, és a Dell Computer (!) vezetői az utóbbi időben igen elismerően beszéltek az új, X86-64 architektúrára épülő processzorokról.

"Meg kell hódítanunk a vezető PC gyártókat a szerverek piacán" - mondta Herb. "Úgy véljük, jó úton haladunk ennek megvalósítása felé."

A Hammer processzorok szerverekben szánt változata, az Opteron 2 GHz körüli órajellel, és 3400+ körüli modelljelzéssel debütál, mondta Dirk Meyer, a társaság számítógépes termékek részlegének elnökhelyettese. 2003 végéig azonban megjelenik a 4000+ modell is, tette hozzá a vezető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tumor #3
    AMD: 2003-ban az életben maradás a cél



    :P
  • silanor #1
    Elobb inkabb nomralisan lassak el az orszagokat 2400+ -al :)