Franczy

42 colos plazma televízió 3000 dollárért

A világ vezető számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Gateway évek óta most először dob piacra televíziós készüléket, mely ráadásul a maga nemében mindenképpen egyedülálló vételnek számít. A gyártó újdonsága nem más, mint egy 42 colos képátlóval rendelkező plazma televízió, mely vélhetően elsősorban 3000 dolláros, vagyis rendkívül kedvező árával hódít majd a vásárlók körében.

Tény, hogy ezt a mintegy 750 ezer forintnak megfelelő összeget a legtöbb vásárló még mindig nem tudja kifizetni egy televízióért, azonban a maga kategóriájában mindenképpen kedvező árnak mondható. Érdekesség, hogy az NPD Intelect Piackutató Intézet legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban szeptemberben forgalmazott plazma televíziók átlagos ára 6328 dollár volt. A Gateway vadonatúj plazma televíziója mindössze 3000 dollárba kerül, vagyis elmondható, hogy a Gateway ebben a piaci szegmensben rendkívül agresszív árpolitikába kezdett - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Tom Edwards, az NPD Intelect egyik vezető elemzője. Kérdés, hogy a konkurencia vajon mit fog lépni erre?

A Poway-i (Kalifornia) székhelyű Gateway-nél az elmúlt két esztendőben komoly változások mentek végbe, így például a cég kivonult a nemzetközi piacokról, a cég vezetősége szinte teljes mértékben lecserélődött, valamint a rohamos mértékben csökkenő nyereség miatt számos Gateway részegységet bezártak. Ezen szükségintézkedéseknek köszönhetően a Gateway újfent meg tudott erősödni, és készen áll arra, hogy többfrontos támadást indítson a konkurencia ellen. "A személyi számítógépek piacán egyre jobban szereplünk, fokozatosan nő a forgalmunk, ami lehetőséget biztosít számunkra a terjeszkedésre. Bizton állíthatom, hogy a vásárlók a közeljövőben számos vadonatúj digitális Gateway termékkel fognak találkozni" - nyilatkozta a napokban Brad Williams, a Gateway szóvivője.

Williams hangsúlyozta, hogy a most bejelentett 42 colos plazma televízió 3000 dolláros árával teljesen egyedülállónak számít, hiszen az ezt követő legolcsóbb 42 colos plazma televízió ára 3596 dollár, ráadásul ez egy gyengébb képességű, kifutóban lévő modell. Ebben a kategóriában az ezt követő, harmadik legolcsóbb modell ára egyébként 4614 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NasaTm #10
    ???
  • NasaTm #8
    Ott a pont bocs.
    Igazad van.
    Mentsegemre legyen szolva, hogy hajnali orakban irtam ezt !
    De a HDTV az akkor is jobb mint a Plazma.
  • Pöty #3
    Azért ezeknek a plazmatévéknek elég fika pixeles képük van. Nekem nem kéne. A kert végébe kéne kitenni hogy élvezhető képet adjon... :D
  • NasaTm #2
    Persze, hogy lenyomjak a Plazmak arat amikor itt a HDTV.(digitalis plazma Tv)
    Bar a $3000 azert meg mindig borsos.