Franczy

Túlhevülő Pioneer DVD-írók

A különböző fogyasztói elektronikus berendezések fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Pioneer Electronics bejelentette, hogy a Pioneer DVD-írók túlhevülhetnek, illetve adott esetben túlzott mértékben felmelegíthetik az őket befogadó számítógépeket, amennyiben segítségükkel a felhasználók bizonyos, nagy sebességgel írható DVD lemezeket próbálnak meg elkészíteni.

A Long Beach-i (Kalifornia) székhelyű Pioneer Electronics USA munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a probléma a cég személyi számítógépekbe szerelhető, valamint professzionális asztali DVD-író berendezését is sújtja. A Pioneer szerint a hiba akkor fordulhat elő, amikor a felhasználók bizonyos típusú, még teljesen üres, maximálisan négyszeres sebességgel írható DVD-R, illetve maximálisan kétszeres sebességgel írható DVD-RW lemezeket próbálnak meg megírni. A cég képviselői utaltak arra, hogy egy sajnálatos hiba következtében a Pioneer DVD-írók működés közben lefagyhatnak, és amennyiben öt percnél hosszabb ideig ilyen állapotban maradnak, előfordulhat, hogy a bennük található optikai lencsék túlhevülés következtében tönkremennek, ily módon teljesen működésképtelenné téve a DVD-író berendezéseket.

A Pioneer Electronics megoldásként azt kínálja a felhasználók számára, hogy töltsék le a cég weboldaláról a legújabb DVD-író firmware frissítéseket, ugyanis a Pioneer állítása szerint a felmerült probléma nem túl vészes, egyszerű firmware cserével pillanatok alatt orvosolható. A Pioneer ezenkívül azt is felajánlotta, hogy a cégnél telefonon jelentkező DVD-író tulajdonosoknak postai úton eljuttatja a javított firmware-t tartalmazó CD-t. A cég munkatársai hangsúlyozták, hogy a DVD-írók firmware frissítése lényegében gyerekjáték, éppen ezért minden felhasználónak végre kell hajtania a procedúrát, mégpedig mindenképpen azelőtt, hogy nagyobb sebességgel írható DVD lemezek írásába kezdene. A hiba a következő, asztali számítógépekbe szerelhető Pioneer DVD-írókat érinti: DVR-A03, DVR-103, DVR-A04, DVR-104, ezenkívül pedig a DVR-7000 DVD és PRV-9000 típusjelzésű professzionális asztali DVD rekorderek is érintettek a Pioneer számára vélhetően nem kis presztízsveszteséget okozó ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #12
    Lammer: Ez érdekes de leginkább kamu mert a leggyorsabb pluszos iro jelenleg 2.4x! Minuszosban jön most a 4xs pl az új sony, de még média nincs hozzá. Amugy a pluszosokkal csak a szivás van...
  • narumon #10
    Hát a pluszos az drága is, ezért van nekünk minuszosunk. nekem még soha semmi gond nem volt vele, persze 4x media még nincs a piacon igy megelőzve a gondot azért leszedtem a firmware frissitést.. ja amugy én is Pioneer 104
  • Sephi #6
    Ugyan ... egyszeruen be kell szerelni egy Boing turbinat a gepbe es spontan nem lesz gond vele.
    Az egy dolog hogy indutaskor a szoba fala is elszal de ez mar ugye mellekes.
  • braindance #1
    hmmm, kicsit sokat kóstálna egy ilyen "lefagyás"

    szerintetek kicserélnék garanciálisan?