JohnnyCage

Webszerver szoftver AMD Hammer processzorokhoz

A chipgyártó Advanced Micro Devices (AMD) a közelmúltban szövetséget kötött a brit Zeus Technology-val, amelynek eredményeképp az utóbbi társaság hamarosan kiadja webszerver szoftverének 64 bites, AMD Hammer-alapú változatát.

A bejelentés újabb jele az AMD x86-64 architektúrára épülő Opteron szerver processzorok széleskörű ipari támogatásának.

A héten megrendezett New York-i TechXNY (korábban PC Expo) kiállításon a Zeus demonstrálta webszerver szoftverének Hammer-alapú, 64 bites változatát. A megoldás egy négyutas Opteron (Sledgehammer) rendszeren futott, amely 64 bites Linux operációs rendszert tartalmazott, közölte az AMD. Mint ismeretes, az AMD szerverekbe szánt 64 bites Opteron processzora nem csak a nagyobb adatmennyiségek kezelésénél előnyös 64 bites kódot támogatja, de a jelenlegi, 32 bites x86 kódot is natívan futtatja. A rivális Intel Itanium processzorai ezzel szemben bár képesek, nem igazán alkalmasak 32 bites kód futtatására.

A Zeus webszerver szoftvere a Microsoft IIS (Internet Information Server) használata esetén hivatott megnövelni a rendszer biztonságát. A megoldás előre átszűri, és kizárja a veszélyes scripteket, mielőtt azok eljutnának az IIS-hez. Ez a technika jelentősen lecsökkentheti a script-alapú féregprogramok, mint például a Nimda és a Code Red rendszerbe jutásának kockázatát, és lehetővé teszi, hogy a társaságok továbbra is az IIS-t használják.

Az AMD munkaállomásokba és szerverekbe szánt Opteron processzorai, illetve a chipekre épülő rendszerek várhatóan a jövő év első felében jelennek meg, nem sokkal a 8. generációs Athlon (Clawhammer) processzorok decemberi debütálása után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!