JohnnyCage

Továbbra is erősek a játékszoftver eladások

A játékkonzolok és játékszoftverek eladásai az Egyesült Államokban a 100 millió dolláros határt is meghaladták a december 2-ával végetért héten. E határ átlépése azonban csak az optimista előjelzésekben szerepelt.

A jelek szerint az amerikai fiatalok és gyerekek továbbra is játékos kedvükben vannak. Egy, a napokban kiadott jelentés szerint a játékkonzol és játékszoftver eladások ugyanis az optimista várakozásoknak teljesen megfelelően alakultak. Justin Baldauf, a Merrill Lynch elemzője elmondta, hogy a The NPD Group piackutató cég mutatói szerint a december 2-ával végetérő héten az eladások mintegy 101 millió dollárt tettek ki, amely a november 11-ével végződő hét 47 millió dollárjához képest rendkívül jó értéknek számít.

November 11-ével ért ugyanis véget az utolsó hét a Microsoft Xbox, illetve a Nintendo GameCube játékkonzolok megjelenése előtt. A december 2-ával végződő hét eredményei egyébként 26 százalékos visszaesést mutattak a korábbi héthez képest, ami a konzolok megjelenését övező vásárlási láz alábbhagyásának tudható be.

Heath Terry, a Credit Suisse First Boston elemzője elmondta, hogy az Xbox játékkonzolból a legutóbbi héten mintegy 182 ezer darab fogyott el az Egyesült Államokban. A Microsoft üdvöskéjéből ezidáig összesen 738 ezer darab talált gazdára. A GameCube tulajdonosok száma az elmúlt héten 62 ezerrel nőtt, összesen 534 ezerre emelkedve.

A GameCube eladásaival kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a Nintendo szerint az NPD adatai nem pontosak, mert a társaság legnagyobb partnerének, a Wal-Mart Stores-nak az eladásai nincsenek benne. A japán gyártó szerint az új játékkonzolból a kiadást követő 15 nap alatt 600 ezer darab fogyott el az USA-ban.

Összeségében véve az elemzők szerint az idei karácsonyi szezon játékkonzol és játékszoftver eladásai az elvárások szerint alakulnak, a gazdasági visszaesés e téren pedig alig érezhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)