Csabi

Új FailSafe szoftver Internet Explorerhez

Az Internet böngészése közben egyre több reklámmal lehet találkozni, amelyek sokszor nemcsak kellemetlenek, hanem még egy-egy oldal letöltésének idejét is meghosszabbítják. Emellett egyes weboldalak kártékony részeket is tartalmazhatnak, amelyek sokszor csak nehezen észrevehetők. A FailSafe legújabb, Guard-IE alkalmazása ezekre a problémákra nyújt megoldást.

John Kokinis, a FailSafe egyik munkatársa elmondta, hogy egy olyan több funkciós alkalmazást akartak kifejleszteni, amely közvetlenül integrálható a webböngészőkbe. A szakember szerint a Guard-IE legfontosabb szolgáltatása a különböző internetes reklámok blokkolása valamint a biztonságosabb böngészés biztosítása.

A Guard-IE - mint ahogy az a nevéből is kiderül - a Microsoft Internet Explorer webböngészővel kompatibilis. A cég szerint a telepítése könnyen és gyorsan elvégezhető. Az installálás után a program néhány gombbal egészíti ki a böngésző eszközsorát, így a legfontosabb és leggyakrabban használt funkciói gyorsan elérhetők. A szoftver sok beállítási lehetőséggel rendelkezik, amelyekkel egyszerűen testreszabhatók a böngészést hatékonyabbá és biztonságosabbá tevő funkciók. John Kokini szerint a felhasználó készíthet egy olyan listát, amellyel megadhatja, hogy mely oldalakról felbukkanó reklámokat szeretné megtekinteni, vagyis a konfigurálás után csak az igényeinek megfelelő hirdetésekkel fog találkozni.

A Guard-IE a felbukkanó reklámok kiszűrésén kívül alkalmas a weboldalakkal együtt letöltődő káros tartalmak meghatározására is. John Kokinis elmondta, hogy a program segítségével csak könnyebben megállapíthatók a kártékony összetevők, de az alkalmazás jelenleg ezek blokkolására még nem alkalmas. Viszont a következő verziók valószínűleg már erre is képesek lesznek.

A FailSafe Guard-IE 20 napig használható verziója ingyenesen letölthető a cég weboldalairól, míg a teljes verzió 25 dollárért vásárolható meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!