Csabi

ThinkFree Office 2.0 irodai szoftvercsomag

Az Office szoftvercsomag sikereit látva több cég is megpróbál olyan irodai alkalmazásokat kifejleszteni, amelyek a Microsoft szoftvereihez képest több szolgáltatással és funkcióval rendelkeznek. Természetesen ezen programok általában kompatibilisek az Office alkalmazásokkal. A legújabb ThinkFree Office 2.0 irodai szoftvercsomag leginkább a különböző szerveralapú megoldások révén válhat majd népszerűvé a felhasználók körében.


A ThinkFree Office 2.0 három fontosabb szoftvert tartalmaz. Az első a Write szövegszerkesztő, amely képes a Word dokumentumok kezelésére, és HTML szerkesztőként is használható. A második alkalmazás a Calc, amely az Excel táblázatkezelővel kompatibilis. Az új szoftvercsomag harmadik jelentősebb programja a Show, amellyel látványos prezentációk készíthetők. A Show természetesen kompatibilis a PowerPoint szoftverrel.

A ThinkFree Office 2.0 nagyon fontos jellemzője, hogy hatékonyan támogatja a különböző hálózati és internetes megoldásokat. A szoftver UNIX vagy Linux alapú szerverre telepíthető fel, ahonnan windowsos kliensekkel érhető el. A cég már Apple és UNIX kompatibilis kliensek fejlesztésén is dolgozik, sőt várhatóan egy Windows NT-vel együtt használható szerver verzió is meg fog jelenni. Steven Croft alelnök szerint a ThinkFree Office 2.0 előnyei közé tartozik, hogy az Interneten keresztül is elérhetők az egyes alkalmazások. Itt kell megjegyezni, hogy a Microsoft is foglalkozik a Weben keresztül elérhető irodai alkalmazások fejlesztésével a .Net stratégiájának megfelelően.

Klikk ide!

A ThinkFree Office 2.0 hatékonyan támogatja a csoportmunkát, a wedDEV meghajtók elérését, az animációkészítést és a testreszabható clipart könyvtárak kialakítását. Az új verzió az eddigieknél hatékonyabb nyomatást és gyorsabb működést biztosít a komolyabb számítási feladatok esetében is.

A ThinkFree Office 2.0 egyelőre csak béta változatban érhető el. A cég tervei szerint a végleges verzió márciusban fog megjelenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!