Franczy

Az Albatron agresszív DDR400-as piaci stratégiát folytat

A korábban Chun Yun Electronic néven tevékenykedő, nemrégiben Albatron Technology névre keresztelt távol-keleti cég mihamarabb szeretné felhívni magára a szakma és a felhasználók figyelmét, és a cég számára erre most épp kiváló lehetőséget biztosít az éppen szárnyait bontogató DDR400-as platform, vagyis elmondható, hogy az Albatron rendkívül agresszív piaci stratégiát kíván folytatni DDR400 fronton. Az Albatron nemrégiben kezdte meg a KX400+ típusjelzésű vadonatúj alaplap forgalmazását, a napokban pedig bejelentett egy olyan új, i845E chipkészletre épülő alaplapot, mely túlhajtás révén támogatja a DDR400-as memóriatechnológiát. A cég képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy utóbbi alaplap próbagyártása rendben folyik, a sorozatgyártás pedig már várhatóan július elején meg fog kezdődni.

Az imént említett Albatron KX400+ típusjelzésű alaplap a különböző AMD processzorok fogadására van felkészítve, és a tajvani VIA Technologies-féle KT333-as alaplapi chipsetre épül. Mint ismeretes, a VIA ezen chipkészlete a DDR400-as memóriákat nem, csak a DDR333-as memóriákat támogatja hivatalosan, azonban az Albatront ez egy percig sem izgatja, és az említett i845E chipsetes alaplaphoz hasonlóan túlhajtás révén ezen alaplap esetében is lehetővé teszi a DDR400-as SDRAM memóriák alkalmazását. Az Albatron egyébként nem titkolja, hogy a DDR400 technológia esetében használatos túlhajtásra csak mint szükségmegoldásra tekint, ugyanis egyelőre nincs forgalomban olyan alaplapi chipset, mely hivatalosan támogatja ezt a technológiát. A cég képviselői elmondták, hogy amint megjelennek a DDR400-as chipsetek, akkor az Albatron azon nyomban lecsap majd rájuk. Az Albatron egyébként konkrétan a Silicon Integrated Systems-féle, DDR400 kompatibilis SiS 648-as chipsettel szimpatizál leginkább.

Az Albatron elismeri, hogy a DDR400-as platform egyelőre még csak elhanyagolható mértékben van jelen a piacon, mely a cég szerint egyrészt a DDR400 kompatibilis alaplapok hiányának, másrészt pedig a DDR400-as SDRAM memóriamodulok hiányának, illetve túlzottan magas árának tudható be. Előrejelzések szerint egyébként a DDR400-as technológia az idei év végére a legjobb esetben is csak 20-30 százalékos piaci részesedést tud szerezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!