Franczy

DFI a Computexen: Serial ATA bemutató és új alaplapok

Mint ismeretes, a jövő hét elején nyíló Computex 2002 számítástechnikai szakkiállításon minden, magára valamit is adó cég képviselteti majd magát, így többek közt az egyik legnagyobb tajvani alaplapgyártó cég, a DFI is komoly erőkkel lesz jelen a rangos eseményen. A DFI a Computex 2002 kiállításon kívánja lerántani a leplet legújabb alaplapjairól, és ami talán ennél fontosabb, a világon először a DFI Computexes standján lehet majd működés közben megtekinteni egy Serial ATA kompatibilis rendszert.

A Serial ATA-ról röviden annyit érdemes tudni, hogy egy az adattároló berendezések esetében használatos újgenerációs interfész, mely maximálisan 150 MB/s-os adatátviteli sebességet tesz lehetővé. A DFI tehát a világon elsőként az idei Computexen mutat majd be működés közben egy olyan Serial ATA interfészes alaplapot, melyre ugyancsak Serial ATA interfészes merevlemezek lesznek csatlakoztatva. A DFI szerint egyébként a Serial ATA rendkívül ígéretes új technológia, mely minden szempontból túlmutat a jelenlegi ATA66/100/133-as technológiákon, többek közt már csak azért is, mert közel 40 százalékkal nagyobb adatáviteli sebességet tesz lehetővé.

Klikk ide! Klikk ide!
A DFI NB76-EA és NB76-EC

A DFI ugyancsak a június 3-án nyíló Computex 2002 kiállításon kívánja bemutatni vadonatúj i845G chipesetes alaplapját, a DFI NB76-ot. A DFI-vel kapcsolatban nem árt tudni, hogy nemrégiben az Intel megbízásából ez a cég készítette el az i845G chipsetes referencia alaplapot, vagy is azt az alaplapot, melyet a többi alaplapgyártó cég lényegében kiindulási pontnak használt az i845G chipesetes termékek fejlesztését illetően. A napokon belül debütáló DFI NB76 az ígéretek szerint még az említett referencia alaplapnál is sokkal jobb teljesítményre lesz képes, sőt a DFI azt ígéri, hogy az NB76 lesz a világ legnagyobb teljesítményű i845G chipsetes alaplapja.

A DFI várhatóan az NT72 típusjelzésű vadonatúj Pentium 4-es alaplapját is elviszi majd a Computexre, mely újdonságról röviden annyit érdemes tudni, hogy az Intel nemrégiben bejelentett i850E chipsetére épül, ebből eredően pedig a Rambus DRAM memóriák fogadására van felkészítve. A DFI NT72 a 400 MHz-es, illetve az 533 MHz-es rendszerbusz frekvenciájú Pentium 4-es processzorokat is képes fogadni, ezenkívül pedig az 1066 MHz-es Rambus technológiát is hivatalosan támogatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #7
    a seeking ido a szar nem az atvitel serial ata sux
  • Gabest #5
    Ja, és aki a két képen bemutatott alaplapok között felismer 10 különbözőséget, azok között kisorsoljuk egymást.
  • Gabest #4
    Nem feltétlen kell vinyókban gondolkodni. Kitudja milyen új tárolók jelenhetnek meg pár éven belül.
  • sztavrosz #3
    Melyik az a vinyó ami képes 150 MB/sec-es adatátvitelre?