Franczy

P4T533-C: új Pentium 4-es alaplap az ASUS-tól

Az élvonalbeli tajvani alaplapgyártó cégek közé sorolt Asustek Computer a napokban megkezdte vadonatúj Pentium 4-es alaplapjának, az ASUS P4T533-C-nek a sorozatgyártását, valamint kereskedőkhöz történő leszállítását. Az ASUS P4T533C az Intel egyik legfrissebb alaplapi chipkészletére, a Rambus DRAM memóriákat támogató i850E-re épül, így az alaplap képes mind a 400 MHz-es, mind az 533 MHz-es rendszerbusz frekvenciával rendelkező Pentium 4-es processzorok kezelésére. A 2,4 GHz-es, vagy akár ennél magasabb frekvenciájú, Socket 478-as tokozású Pentium 4-es chipek fogadására alkalmas ASUS alaplap újdonságon négy darab RIMM memóriafoglalat található, melyek maximálisan 2 GB RIMM memóriamodult képesek magukba fogadni, ezenívül pedig mindenképpen említésre méltó az ASUS P4T533C és a megfelelő memóriák párosításával elérhető 4,2 GB/s-os memória sávszélesség.

"Az 1066 MHz-es működési frekvenciájú Rambus DRAM memóriatámogatással rendelkező ASUS P4T533-C újabb bizonyítéka annak, hogy az Asustek Computer elsőrangú minőségű és kiváló teljesítményű alaplapokat gyárt az asztali számítógépek piacán" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Steve Chen, aki nem az Asustek Computer, hanem a Rambus cég eladási részlegének az alelnöke. A Rambus számára óriási jelentőséggel bír, hogy az Asustek piacra dobta az ASUS P4T533-C-t, ugyanis korábban számos pletyka keringett azzal kapcsolatban, hogy az Intel fel kíván hagyni a Rambus memóriák támogatásával, most azonban a Rambus vezetőit minden bizonnyal megelégedéssel tölti el, hogy a tajvani alaplapgyártók az ASUS-hoz hasonlóan szépen lassan piacra dobják Rambus memóriafoglalatos i850E chipsetes új alaplapjaikat.

Az ASUS P4T533-C egyébként nem csak minőség, illetve teljesítmény szempontjából nyújt maradandót, hanem az általa nyújtott széleskörű szolgáltatások tekintetében is. Az ASUS normál ATX formátumban készülő legújabb alaplapja többek közt S/PDIF kimenettel ellátott hatcsatornás integrált hangrendszerrel, opcionálisan integrált hálózati kontrollerrel, öt PCI slottal, egy AGP4x-es slottal, négy USB 1.1-es porttal, négy USB 2.0-s porttal rendelkezik, végfelhasználói ára azonban egyelőre ismeretlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #5
    Abit hmm nemrosz, de valahogy mindig is Asus szamitott imho jobnnak.