JohnnyCage

A Samsung vezeti a DDR-II frontot

A Dél-Koreai társaság, amely egyébként a világ legnagyobb DRAM memóriagyártója, elkészítette első DDR-II technológiájú SDRAM memóriachipjeit, amelyek várhatóan még idén ősszel piaci forgalomba kerülnek.

A Samsung Electronics az IBM-mel szoros együttműködésben elkészítette első 512 Mbites, DDR-II 533 MHz szabványú memóriachipjét. Az új chip teljes mértékben megfelel a JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council - Elektromos Eszközöket Fejlesztők Tanácsa) DDR-II specifikációjának, így a megoldás piaci bevezetését gyakorlatilag semmi sem akadályozza.

Az IBM ezzel egyidejűleg kifejlesztett egy DDR-II memória interfész chipet, így a DDR-II technológia piaci bevezetése előtt gyakorlatilag minden akadály leomlott. A Samsung első DDR-II chipjei 533 Mbps adatátviteli sebességre képesek, de ez a sebesség bizonyos területeken, például hálózati eszközökben, akár 666 Mbps-re is növekedhet.

A Samsung DDR-II chipje 60 kivezetéses BGA (Ball Grid Array) tokozással kerül forgalomba, és olyan technológiákat támogat, mint az off chip calibration, az on die termination, és a posted CAS. A Dél-Koreai társaság szerint az új chipek tömegtermelése már a harmadik negyedévben megkezdődik.

A Samsung korábban a DDR-I 400 MHz-es chipek bevezetését is tervbe vette, a technológiát azonban nem fogadta el a JEDEC általános DDR szabványként, így a társaság a jelenlegi DDR333-alapú megoldásokról várhatóan közvetlenül a DDR-II 533-ra ugrik.

A Dél-Koreai memóriagyártó saját bevallása szerint jelenleg a DDR-SDRAM memóriapiac több, mint 50 százalékát képviseli, és olyan riválisokat előz meg, mint a Micron Technology, a Hynix Semiconductor, az Elpida Memory, és az Infineon Technologies.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!