JohnnyCage

A bíróság zöld utat adott a HP-Compaq egyesülésnek

Walter Hewlett, a Hewlett-Packard társalapító William Hewlett fia tudomásul vette a Delaware-i bíróság döntését, és a jövőben nem kíván ellenállni a két óriáscég immár bizonyosan megvalósuló fúziójának.

Walter Hewlett a HP március 19-ei részvényesi szavazását, illetve az eredmény nyilvánosságra hozatalát követően bírósághoz fordult, mert elmondása szerint a HP vezetősége törvénytelen eszközökkel vett rá egyes részvényeseket a HP-Compaq egyesítés támogatására.

Mint ismeretes, Walter Hewlett a két óriáscég 19 milliárd dollár értékű fúziójának legnagyobb ellenzője, mivel szerinte a Compaq Computer felvásárlása a társaság gyengélkedő PC üzletága miatt hátrányos a HP számára. Hewlett szerint a társaságnak a továbbiakban is elsősorban a kiemelkedően nyereséges nyomtató üzletágra kellene koncentrálnia.


A Hewlett-Packard elnöknője Carly Fiorina és a Compaq elnöke Michael Capellas

- A bíróság számunkra kedvezőtlen ítéletét követően úgy döntöttünk, hogy nem fogunk fellebbezni - mondta Hewlett. - Mindemellett visszavonjuk igényünket a szavazatok újbóli megszámolására, és a korábbi eredményt elfogadjuk hivatalos végeredményként - tette hozzá.

A HP-Compaq fúzió előtt gyakorlatilag minden akadály eltűnt, így Carly Fiorina HP vezérigazgató szerint a két cég egyesítése akár már május 7-ére befejeződhet. Hewlett elmondta, hogy bár a kezdetektől fogva ellenzi a Compaq felvásárlását, a jövőben mindent el fog követni azért, hogy az egyesítés problémáktól mentesen valósulhasson meg, és hasonló nézetet valló társaitól is együttműködést kér.

Bár Hewlett-et nem jelölték ismét a HP vezetőségi testületébe, elmondta, továbbra is aktívan fogja felügyelni a társaság tevékenységét. - Mint a The William and Flora Hewlett Foundation alapítvány elnöke, és a The William R. Hewlett Revocable Trust megbízottja, továbbra is két jelentős HP részvényest képviselek, és a jövőben is figyelemmel fogom követni a HP tevékenységét - mondta Walter Hewlett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!