Franczy

Nanya-Infineon együttműködési szerződés

Több hónapos tárgyalássorozatot követően a Nanya Technology Corporation, valamint a német Infineon Technologies AG képviselői a tajvani Taoyuenben bejelentették, hogy a két cég vezetősége megegyezett azzal kapcsolatban, hogy a közeljövőben a Nanya az Infineonnal közösen kezdi meg a 300 milliméteres szilíciumszeletekből 90, illetve 70 nanométeres gyártástechnológiával történő DRAM memóriachipek gyártásához szükséges technológiai infrastruktúra kifejlesztését. A két óriáscég vezetőinek kézjegyével ellátott stratégiai együttműködési szerződésben ezenkívül az is szerepel, hogy a Nanya és az Infineon létrehoz egy olyan, 50-50 százalékos tulajdonrészű vegyesvállalatot, mely Tajvanon 300 milliméter átmérőjű szilíciumszeletekből fog gyártani DRAM memóriachipeket.

A mostani bejelentés kapcsán az érintett cégek képviselői elmondták, hogy a közösen létrehozandó vegyesvállalat a várakozások szerint akár már 2003 végén megkezdheti a 300 milliméteres szilíciumszeletekből történő chipgyártást. A közös gyártósorok ezt követően várhatóan 2004 közepén érik el a havi húszezer szilíciumszeletes kapacitást, azonban ez csupán a fejlesztések első lépcsőfokát fogja képezni, ugyanis a későbbiekben még mindenképpen növelni kívánják az üzem gyártókapacitását. A vegyesvállalat gyártóüzeme egyébként a tajvani Taoyuenben, a Nanya Technology jelenlegi üzemeinek közelében helyezkedik majd el. Zárójelben meg kell jegyeznem, hogy a vegyesvállalat létrejötte kapcsán azért akad még némi bizonytalanság, ebbe ugyanis még a trösztellenes hatóságoknak is bele kell egyezniük.

"A Nanya Technology-vel a napokban aláírt együttműködési szerződés révén tovább erősítjük a tajvani gyártókkal ápolt jó kapcsolatainkat. Az Infineon Technologies eltökélte magát amellett, hogy erősíteni kíván az ázsiai piacon a közelmúltban elért pozícióján, valamint, hogy növelni kívánja részesedését a memóriachipek világpiacán" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Ulrich Schumacher, a müncheni központú Infineon Technologies elnök-vezérigazgatója. Jelen pillanatban egyébként az Infineon Technologies közel 13 százalékos részesedéssel rendelkezik a memóriachipek világpiacán, mely piacon olyan óriásvállalatok előzik meg, mint például a Samsung Electronics, vagy a Hynix Semiconductor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!