Franczy

Sony-RealNetworks szövetség

A különböző médiaszoftverek fejlesztésével és egyéb szolgáltatásokkal foglalkozó, amerikai székhelyű RealNetworks képviselői a napokban bejelentették, hogy a RealNetworks stratégiai szövetségre lépett Japán egyik legnagyobb, fogyasztói elektronikus berendezések gyártásával foglalkozó cégével, a Sony Corporationnel, mely szövetség keretein belül egyébként a Sony 1 százalékos részesedést szerzett az amerikai vállalatban.

Szakértők szerint a két cég között létrejött és most bejelentett együttműködési szövetség korántsem meglepő, a közelmúltban ugyanis számos jel utalt egy esetleges szövetség létrejöttére. Ilyen jel volt többek közt az a két cég vezetői által a közelmúltban aláírt megállapodás, mely kimondta, hogy a Sony a világszerte nagy népszerűségnek örvendő PlayStation 2 játékkonzol esetében támogatni fogja a RealNetworks-féle digitális videotechnológiákat. Ezen szerződés egyébként mind a RealNetworks, mind a PlayStation 2-t mint otthoni digitális szórakoztató központot reklámozó Sony számára nagy jelentőséggel bírt. A két cég közötti együttműködési szerződés révén a RealNetworks most egy olyan nehézsúlyú partnert tudhat maga mögött, melynek hathatós segítségével a digitális médiapiacon várhatóan sokkal hatékonyabb harcot folytathat az olyan mamutcégek ellenében, mint amilyen például a szoftveróriás Microsoft.

"Többek közt szimbolikus jelentősége is van annak, hogy egy akkora cég, mint a Sony partnerünké vált. A mi cégünk nem számít túl nagynak, hiszen mindössze 900 alkalmazottunk van" - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek az üggyel kapcsolatban Rob Glaser, a RealNetworks vezérigazgatója. A Sony képviselői a bejelentés kapcsán egyébként elmondták, hogy a jövőben a Sony minden segítséget meg kíván adni a RealNetworks-nek, azonban a Sony nem vette tervbe a Microsoft birodalom támadását. Kerrie Yagi, a Sony globális szövetségi részlegének igazgatója elmondta, hogy a RealNetworks-szel kötött szerződés nem exkluzív szerződés, valamint, hogy a Sony többek közt a Vaio számítógépei révén a jövőben is jó kapcsolatokat kíván ápolni a Microsofttal. A két cég között létrejött együttműködési szerződés bejelentését követően egyébként a tőzsdén mindkét cég részvényeinek értéke növekedésnek indult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!