Franczy

Hewlett-Packard újdonságok

A Hewlett-Packard a Compaq Computerrel történt egyesülése óta most először jelentett be új termékeket, mely újdonságok között egy szuperszámítógép és több asztali számítógép is megtalálható. A keddi bejelentésre egész pontosan huszonöt nappal azt követően került sor, hogy a Hewlett-Packard vezetősége és Walter Hewlett között zajló nyolchónapos csatározás után május 3-án frigyre kelt egymással a Hewlett-Packard és a Compaq Computer, és ily módon létrejött a világ egyik legnagyobb vállalata. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Hewlett-Packard vezetősége úgy döntött, hogy a Compaq Computer termékek attól függően maradnak forgalomban, hogy az adott piaci szegmensben sikeresnek számítanak-e, vagy sem, illetve azt is tudni lehet egy ideje, hogy bizonyos piaci szegmensekben mind a Hewlett-Packard, mind a Compaq Computer termékek forgalomban maradnak.

A Hewlett-Packard képviselői kedden többek közt a vadonatúj HP AlphaServer SC20-as szuperszámítógépről, valamint a HP AlphaServer DS20L típusú szerverről rántották le a leplet, mely újdonságokat a cég elsősorban vállalati, illetve kormányzati felhasználásra ajánl. A HP AlphaServer SC20 típusjelzésű szuperszámítógép egyébként nem más, mint 128 darab HP AlphaServer DS20L típusú szervernek egy speciális, nagy sebességű csatlakoztatási technológiával összekötött csoportja. A HP AlphaServer SC20 egyébként 426 gigaflops/másodperces maximális teljesítményre képes, a négy darab DS20L típusú szerverből álló, 4 GB memóriával szerelt alapváltozat ára pedig 290 ezer dollárnál kezdődik. Idekapcsolódó hír, hogy a Hewlett-Packard várhatóan még az idén bejelenti azon új szerver számítógépeit, melyek a következő generációs Alpha chipre, az Alpha EV7-re épülnek.

A Hewlett-Packard képviselői ugyancsak kedden jelentették be a cég vadonatúj HP Compaq Evo típusú személyi számítógépeit, melyek közül az Intel Celeron processzorral szerelt D510-es modell a legolcsóbb, ugyanis kezdőára mindössze 769 dollár, az Intel Pentium 4-es chipekkel szerelt HP Compaq Evo számítógépek kezdőára pedig 899 dollár. A Hewlett-Packard ezenkívül bemutatta azt a HP Compaq Evo D510 Ultra Slim Desktop típusú új számítógépet is, mely elsősorban minimális helyfoglalásáról nevezetes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!