Franczy

Érkezőben az új Celeronos konfigurációk

Különböző források szerint a jövő héten minden, magára valamit is adó számítógépgyártó cég piacra dobja majd azon vadonatúj költséghatékony személyi számítógépeit, melyekben az Intel napokban debütált legújabb Celeron processzora, illetve i845G és i845GL típusjelzésű alaplapi chipkészlete jut majd nagyon fontos szerephez. Szakértők szerint ezen új konfigurációk debütálásával a felhasználók mindenképpen jól fognak járni, ugyanis a nagyjából a korábbi Celeronos rendszerek árszintjén olyan PC-ket vásárolhatnak majd, melyek mind teljesítmény, mind szolgáltatás terén többet nyújtanak elődeiknél. Az említett új Intel chipsetek esetében említésre méltó többek közt az integrált grafikus megoldás, valamint az USB 2.0 kontroller, az új architektúrájú Celeron processzorról pedig el lehet mondani, hogy az 1,7 GHz-es működési frekvencia és a 400 MHz-es rendszerbusz frekvencia elődjeinél nagyobb, bár nem lényegesen nagyobb teljesítményt eredményez.


Elmondások szerint a jövő héten a Dell Computer és a Gateway is piacra fog dobni olyan újgenerációs low-end személyi számítógépeket, melyek a legújabb i845-ös chipsetekre, illetve az immár Pentium 4-es alapokon nyugvó, 1,7 GHz-es frekvenciájú Celeron processzorra fognak épülni. Szakértők szerint a számítógépgyártók az i845G és i845GL chipsetek integrált grafikus megoldásai révén mintegy 50 dollárt tudnak megspórolni az új konfigurációk árán, melyek kezdőára egyébként várhatóan 650 dollár körül fog alakulni. Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy egy 650 dolláros áron kapható új Celeronos rendszer igencsak gyenge összteljesítményre lesz képes, vagyis sok esetben sokkal jobb választást jelenthet egy olyan 900 dolláros rendszer, melyben legalább 256 MB memória, 40 GB kapacitású merevlemez és egy CD-író is megtalálható.

Érdekesség, hogy a Compaq Computerrel nemrégiben fuzionált Hewlett-Packard nem áll be a nagyobb számítógépgyártók sorába, vagyis a közeljövőben nem tervezi olyan új személyi számítógép piacra dobását, melyben az újgenerációs Celeron processzor jut főszerephez. Ezzel szemben a Hewlett-Packard a napokban megkezdi azon új rendszerének a forgalmazását, melyben az 1,7 GHz-es új Celeronnal együtt debütált régi-új 1,4 GHz-es Celeron processzor kap helyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Power #8
    '"A P4 architektúra úgy szar, ahogy van."
    LOL Egy P4-es RAMBUS-sal gyorsabb, mint az AMD-tek.'

    Itt a processzor architektúráról volt szó és nem a memória-processzor párosról.
    Az Intel már nem preferálja a RAMBUS-t, mert belátta, hogy nem életképes.
  • Zerg #7
    Szamomra teljesen erthetetlen, hogy hogy kepes egy viszonylag rossz teljesitmeny/Mhz mutatoju procit valaki tovabb butitani. Am legyen!
    Viszont azt mar nehezen fogadom el, hogy ehhez a Celeronhoz, mar most tudni lehet, hogy mas alaplap kell, mint az utodaihoz, amelyek 0,13 mikronos maggal jonnek ki. Csak azokat sajnalom, akik az ismeros nev hallatan (iNTEL Celeron) es a P4 jelzo kapcsan megveszik, majd szembetalalkoznak a szomoru tennyel. Nem kapja meg azt a teljesitmenyt, amit johiszemuen elvart tole, raadaskeppen, amikor ezt egy gyorsabb magara szeretne cserelni akkor kapja az ujjabb pofont, ugyanis nem fog belemenni az uj Celeronja (jovobeni 0,13 mikronos)a mostani P4 Celeronhoz vasarolt lapba. Erre mar nem tudom azt mondani, hogy "Am legyen!". Nem tudom, mivel ez egyertelmuen a kevesse informalt userek atveresere megy!!!
    Nem vagyok iNTEL ellenzo, sem AMD fanatikus, de ez erzesem szerint tul tesz mindenen. Ha mar kihoznak egy ilyen elkepesztoen szereny teljesitmeny/MHz mutatoval rendelkezo procit, akkor az ahhoz vasarolt alaplap legalabb jovoallo legyen!
    Sajnos nem lehet mindenki szakerto, igy ok hagyatkoznak a nevre, vagy a "szakerto" pc-s eladora.

    ps. Ezuton szeretnek elnezest kerni azon eladoktol, akire ez a kisse ironikus jelzo ("szakerto") nem igaz, hiszen szerencsere van sok-sok olyan elado, aki tenyleg ert is a PC-khez, de sajnos sok-sok olyan van aki csak "ugatja a temat"...

    Zerg
  • Rive #6
    Pedig tényleg szar... Egyes-egyedül az Intel neve tudja eladatni azt a cuccost: egyébként eléggé gázos. Ha az AMD állt volna elő egy ilyen holmival, már sehol se lenne.
  • Yfel #1
    Éljen a Celeron... tudnám miért nem vágják már ki a francba. Annyira kicsi a külömbség a Celeron és a P4 ára között (ha az egész konfigurációt nézzük persze), hogy nem normális az aki Celeront vesz