Franczy

A HP és Compaq modellek megférnek egymás mellett?

Mint ismeretes, a két számítógépgyártó mamutcég, a Hewlett-Packard és a Compaq Computer egyesülése elől nemrégiben minden akadály elgördült. Ilyen és ehhez hasonló fúziós esetekben bevett dolognak számít, hogy az egyesülést követően létrejött új cég kevesebb terméket forgalmaz, mint a korábban teljesen elkülönülten működő két cég, és ez vélhetően most sem lesz másképp, mindenesetre sok szakértőt meglepetésként ért a hír, miszerint a Hewlett-Packard a jövőben mind a Hewlett-Packard, mind a Compaq Computer személyi számítógépek forgalmazását folytatni kívánja.

Különböző források szerint tehát immár bizonyosra vehető, hogy a Hewlett-Packard kínálatát a HP Pavilion számítógépek ugyanúgy erősíteni fogják, mint a Compaq Presario rendszerek. Egyelőre tisztázatlan, hogy a Hewlett-Packard vezetősége a két különböző márkajelzés alatt forgalomba kerülő számítógépeket ár, teljesítmény, illetve szolgáltatás tekintetében mi módon szeretné differenciálni, és egyelőre az is kérdéses, hogy ezen rendszereket hogyan fogják majd árusítani. Az üggyel kapcsolatban egyébként sem a Hewlett-Packard, sem a Compaq Computer vezetői nem kívántak nyilatkozni.

Szakértők szerint ez a duál-brand elgondolás mindenképpen kivételt képez a Hewlett-Packard általánosan alkalmazott "átvesz és továbblép" stratégiáját illetően. A Hewlett-Packard ezen stratégia keretein belül értelemszerűen át kívánja venni a Compaq Computer által alkalmazott figyelemre méltó és versenyképes termékeket és megoldásokat. Konkrét példát tekintve a Hewlett-Packard például úgy ahogy van adoptálni kívánja a Compaq Computer ProLiant termékcsaládját, mely termékcsalád tagjait, mint nagyteljesítményű Intel processzoros szervereket forgalmaz majd tovább a HP.

Egyelőre tehát még elég nagy a bizonytalanság a Hewlett-Packard Compaq Computerrel történt házasságát illetően, mindenesetre a hét folyamán várhatóan okosabbak leszünk a kérdéskörrel kapcsolatban, ugyanis a cég képviselői a napokban várhatóan felfedik majd a HP részletes stratégiáját, így többek közt szót ejtenek majd a cég forgalomból eltűnő modelljeiről és az esetleges elbocsátásokról is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!