Franczy

Új versenyző a Tablet PC piacon

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Dell Computer korábbi vezetőinek egy csoportja a napokban új vállalatot alapított, név szerint a Motion Computinget, mely még az idén Tablet PC-k, vagyis Tábla PC-k gyártásába fog kezdeni. Mint ismeretes, a Tablet PC-k lényegében következő generációs hordozható számítógépek, melyek esetében elsősorban a nagyméretű lapos LCD kijelző, valamint az adatbevitelre szolgáló digitális toll jut fontos szerephez. Tény, hogy az eddigiekben is voltak már a Tablet PC-hez hasonló kezdeményezések, ezek azonban néhány kivételtől eltekintve egytől egyig csődbe mentek. Szakértők szerint a mostani Tablet PC divathullám sikerére a világ legnagyobb szoftverfejlesztő cége, a Microsoft lehet a garancia, mely cég egyébként a Tablet PC operációs rendszerét fejleszti, és amely cég elindította ezt az egész Tablet PC projektet. A keresztségben Microsoft Windows XP Tablet PC Edition nevet kapott operációs rendszer egyébként olyan Tábla PC-ken fog futni, melyek elsősorban takarékossági szempontok miatt a legtöbb esetben teljesen hagyományos notebook alkatrészekre épülnek.

Az e hét elején az egykori Dell Computer vezetők által alapított Motion Computingről tudni kell, hogy immár sokadikként áll be a Tablet PC eszközöket gyártani szándékozó cégek sorába, szakértők szerint azonban mindenképpen örvendetes, hogy a számos Tablet PC gyártó miatt ezen a piacon is kialakulhat majd egy egészséges verseny. Az persze már más kérdés, hogy egy a Motion Computinghez hasonló, frissen alapított kis cég milyen hatékonysággal tudja majd felvenni a harcot olyan nagy és neves cégekkel, mint a Compaq Computer, a Sony, a Toshiba, vagy például a chipgyártók közül az Intel, a VIA Technologies és a Trasnsmeta. Az Intel és a tajvani VIA egyébként a közelmúltban már be is mutatta saját működőképes Tablet PC prototípusait.

A Motion Computing a cég vezetőinek jelenlegi tervei szerint olyan Tablet PC-ket is gyártani fog, melyeket egy-egy szakma képviselői által történő használatra készítenek fel, így a cég kínálatában megtalálható lesz például kifejezetten az egészségügyben, oktatásban és kereskedelemben történő felhasználásra ajánlott Tablet PC modell. A Motion Computing ezenkívül fejlett beszédfelismerési technológiákat is be kíván majd vetni saját fejlesztésű Tábla PC-i esetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!