JohnnyCage

Az adófizetők pénzéből a kalózkodás ellen

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) további anyagi támogatást kért az amerikai kormánytól az illegális zeneterjesztés elleni hatékonyabb küzdelemhez.

A Record Industry Association of America (RIAA) szerint egy év alatt drasztikusan nőtt a szerzői jogok megsértésével kapcsolatos perek száma, és további erőfeszítésekre lenne szükség a kalózkodás visszaszorításához, ezért a szervezet további anyagi támogatást kért az amerikai kormánytól. A szövetség nem jelölt meg konkrét összeget, amire szüksége lenne, de elmondása szerint a további vizsgálatokhoz több támogatás szükséges.

A RIAA a plusztámogatást a Computer Hacking and Intellectual Property (CHIP) elnevezésű program bővítésére használná fel. A CHIP program az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumához (U.S. Department of Justice) tartozik, feladata pedig a számítógépes bűncselekmények elleni küzdelem.

Bár a RIAA üdvözölte a CHIP létrehozását, a szövetség szerint a csoport elsősorban a hackertámadásokkal foglalkozik, és nem fordít elegendő figyelmet a kalózkodás elleni küzdelemre. A RIAA azt kéri, hogy a CHIP elsődleges célja a jövőben a szerzői jogok védelme legyen.

"A kalózkodás nem magánjellegű támadás" - mondta Hilary Rosen, a RIAA elnöke. "Mindenki megérzi káros hatását, mivel csökkenti a zene készítésébe befektetett erőfeszítéseket. Éppen ezért a kalózkodás nem tekinthető úgy, mintha kizárólag a zeneszerzőket, előadókat, zenészeket, lemezkiadókat, és forgalmazókat érintené."

A RIAA mellett az Amerikai Filmstúdiók Szövetsége (MPAA - Motion Picture Association of America) is kiállt a kalózkodás elleni küzdelemre fordított támogatás növeléséért. Mindez természetesen nem véletlen, mivel a kalózkodás a lemezkiadók mellett a filmstúdióknak, és a szoftvercégeknek is óriási károkat okoz. Jack Valenti, az MPAA elnöke úgy véli, a Kongresszusnak egyértelmű üzenetet kell küldenie, hogy a lopás akkor is lopás, ha online követik el. "Ha nem tudod megvédeni a tulajdonodat, akkor az már nem is a tulajdonod" - tette hozzá Valenti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • WiLDoR #7
    Remélem az amcsi kongresszusban nem ülnek annyira hülye emberek, hogy erre pénzt adjanak a társaságoknak.
    De mindenesetre van bőr a pofájukon ezeknek a társaságoknak. Amikor megveszed a cuccot, akkor is kifizeted nekik a hasznot, de ezen kívűl még újabb és újabb pénzt akarnak lenyúlni tőled, amit ráadásul teljesen felesleges fejlesztésekbe ölnek bele, de minek??? Úgyis feltörik... csak napok kérdése...

    Ehh...balf@szok ezek, meg az amcsik is, ha erre nekik pénzt adnak. Ez a cégek privát ügye, oldják meg önállóan, s ne fussanak apucihoz, hogy ő segítsen, ha eltört a medzsbox :)
  • magus #6
    miapi?adobol a kalozkodas ellen?naa ez egy vicc
  • Vucli #5
    Ezt nem gondolhják komolyan...
    Ha igen akkor meg ugy is az amcsik fizetnek...
    na megyek letölteni:)))
  • Yfel #4
    Ezert nem veszed meg torvenyesen a cuccot ;)
  • Pheel #3
    Végülis megint az fizet, aki megveszi törvényesen a cuccot...
  • Yfel #1
    Izzadnak... szar lehet