JohnnyCage

Bevallotta bűnösségét az internetes szoftverkalóz

Nathan Hunt, a DrinkorDie internetes szoftverkalóz csoport vezető szoftverszállítója bűnösnek vallotta magát a bíróságon a szoftvercégek szerzői jogainak megsértésében.

A DrinkorDie állítólag több száz, illetve több ezer másolatot készített szerzői jogok által védett szoftverekből, és illegálisan terjesztette azokat, dollármilliárdos nagyságrendű kárt okozva ezzel a szoftvercégeknek több éven keresztül. Az ügyészek szerint a 21 éves, waterford-i (Pennsylvania) Hunt akár öt évi börtönbüntetést, illetve 250 ezer dolláros pénzbüntetést is kaphat. Az ítélethozatalra várhatóan június 21-én kerül sor az alexandriai (Virginia) bíróságon.

A vádalku szerint Hunt, a DrinkorDie egyik fő szoftverszállítója 2000 novemberétől 2001 októberéig több, mint 120 szoftver illegális terjesztésével 2,5 millió és 5 millió dollár közötti mértékű kárt okozott közvetlenül, mondták az ügyészek. Mivel azonban a kalózcsoport feltörte a szoftverek másolásvédelmi rendszerét, a másolatok a továbbiakban szabadon sokszorosíthatóvá váltak, tovább növelve ezzel a szoftvercégek kárát.

A DrinkorDie szoftverkalóz csoport tagjai egyébként csak ritkán találkoztak egymással személyesen, és leginkább csak az interneten keresztül tartották a kapcsolatot.

A DrinkorDie kalózcsoport ellen egyébként 15 hónapja folyik széleskörű nyomozás Alexandriában. Az ügyészek szerint Hunt immár a negyedik tag, akit a hatóságok őrizetbe vettek, és a bíróságon bevallotta bűnösségét. A nyomozás azonban folytatódik, és az ügyben további büntető eljárások várhatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AnarchoiD #10
    mint a kinai hackerek, ket 20-oneves fiatal, es fobelottek oket ;(
  • Gabest #9
    szerintem a közel-keleten már most is
  • awender #8
    Lehet hogy szaz ev mulva egy lopott programert mar kivegzes jar.
  • AnarchoiD #7
    DOD roxx , hackoljuk meg a VISA-t es a penzbol fizessuk ki az ovadekukat! ;)
  • CybearBoy #6
    És azt hogy tudják ellenőrizni, hogy nyúl-e géphez, vagy nem. Bemegy egy netcaféba, vagy ha csak otthon akarja nyomni a Heroes4-et, az is tilos neki? De szar, 2 év gép nélkül? Belegondolni is rossz... :)
  • Yfel #5
    Mindemellett valoszinuleg felfuggesztettet fog kapni + nem nylhat gephez es mobilhoz 2 even keresztul + talan valami penzbuntetes vagy kozmunka...

    Szoftverkalozoknal meg nem nagyon lattam nagy bunteteseket ropkodni :)